Обявяват утре новия "ЦСКА Литекс 23"

Отборът иска да играе на националния стадион
17 юни 2015 14:07,
109
Обявяват утре новия "ЦСКА Литекс 23"
Снимка: архив Булфото

Футболният проект на Васил Божков и Гриша Ганчев ще бъде обявен в четвъртък, съобщава "Стандарт". Подготвят се последните документи по покупката на "Литекс" от фирма на "Нове холдинг".

Тогава трябва да бъдат внесени и в БФС исканията за промяна в името на клуба на "ЦСКА Литекс 23" и евентуално да бъде заявен стадион "Васил Левски" в столицата, тъй като този в Ловеч се ремонтира. Очаква се решенията да бъдат съобщени след среща на феновете с Божков.

Бизнесмените ще прежалят един сезон в Европа, като там вероятно ще играе "Левски". Целта обаче е след година атака на групите на Шампионската лига.

Министър Кралев вече заяви, че новият ЦСКА ще получи базите, тъй като е припознат и от феновете. Политикът нарече напълно законна трансформацията на "Литекс" в ЦСКА с покупка на акции.

Организации от цяла България цял ден се надпреварваха да изразяват подкрепа за проекта Божков-Ганчев. Това обезкуражи явно фамилии Инджови и Манджукови.

Те се бяха засилили да издържат ЦСКА във "В" група с погасителен план за борчовете и годишен бюджет от 4 млн. лева. Юлиян Инджов дори шокира с идея, че тимът може да играе в "А" група, без да участва в класирането.

По-късно обаче бизнесменът е обяснил пред фенове, че при реализация на проект Божков-Ганчев няма да дразни червена България с ЦСКА и във "В" група.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фирмите на Гришата и сина му бяха източили ДДС със захарта и НАП не си търси парите. УЕФА казаха, че ЦСКА Литекс 24 няма да може да играе 3 години в ЕС.
4
2
 
18
 
! Отговори
мм преди 8 години
Доколкото аз разбирам вече няма да има ФК ЦСКА и ФК ЛИТЕКС. Както и вечното дерби.
3
3
 
26
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
"Лицеск"00
2
29
 
16
 
! Отговори
Ш124 преди 8 години
По-голем *** от Динамо Подуене нема!
1
13
 
43
 
! Отговори
с преди 8 години
Това напомня на Черноморец Бургас София...Пхахах. Червени смешници, досега бяхте просто смешници, но ако наистина феновете припознаят тоя футболен Франкенщайн, вече ще сте и истински, рафинирани нещастници.

Спонсорирани публикации