Гришо остава №11 в света

Цветана Пиронкова се изкачи с четири места
22 юни 2015 11:49, Красимир Ангелов
10
Гришо остава №11 в света
Снимка: БТА

Най-добрият български тенисист Григор Димитров остана на 11-о място в световната ранглиста по тенис.

24-годишният Димитров, който отпадна във втория кръг на турнира на трева в лондонския "Куин'с Клъб" и не успя да защити титлата си, има актив от 2600 точки.

Новак Джокович (Сърбия) води убедително в подреждането с 13845 точки. На второ място е Роджър Федерер (Швейцария) с 9665 точки, а Анди Мъри (Великобритания) е на третата позиция с 7450 точки.

При жените най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се изкачи с четири места в световната ранглиста.

27-годишната пловдивчанка, която достигна до втория кръг на турнира на трева в Бирмингам през миналата седмица, вече е 44-а в класацията на WТА с актив от 1096 точки. В същото време втората ни ракета Сесил Каратанчева загуби четири места и от днес е под №98 на планетата.

Серина Уилямс (САЩ) остава номер 1 в света с 11291 точки. На втора позиция остана Петра Квитова (Чехия) с 6870 точки, а трета продължава да бъде Симона Халеп (Румъния) с 6200 точки.

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Григор победи два последователни пъти Вавринка на клей, а Вавринка победи извънземния Джокович на Ролан Гарос?! Странна работа. Проблемът на Григор си е май чисто психологичен.
6
0
 
4
 
! Отговори
Ime преди 8 години
До честитЗа турнирите си напълно прав!Иначе, човека има предвид, че ако отпадаш във втори кръг на Загорка Голд Къп и на Нови Пазар Опън явно не си номер 11.
5
1
 
2
 
! Отговори
честит преди 8 години
До номер 2Бъкел не разбираш от тенис. Всеки турнир е с различна тежест. Затова е така. Съгласи се, че Загорка Голд Къп, Нови Пазар Опън и прочие едва ли може да се сравнява с Ролан Гарос.
4
1
 
6
 
! Отговори
честит преди 8 години
човека има талант и е млад, но... съмнявам се , че ще се върне в ТОП 10 някога. Липсва му психика, започна да се поамериканчва да се държи като Джисъс Суперстар. Това си има последците . Ако не вярва да пита Валери Божилов. И ако Валерката може да се оправдае с онова там.... Николета Първолта Разпорета ... то за Гришата извинение няма. Щом почна кат Кубрат да говори ... продължавам напред.... Работата е бегала
3
1
 
2
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
Еххх тази Цвети... ако ми падне ша й избуша ламарините :D
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги ми е била странна тази методика. Повече от година не е минал втори кръг на нито един турнир, не е защитил нищо, почти всеки, който го хване от топ 100 (че и по-надолу) го дъни като брашнян чувал, а на края пак си е 11-ти.Няма логика цяла година да падаш от топ 100, а в същото време да си 11-ти. Ако беше 11-ти, трябваше да побеждаваш всички под 11-то място ( с малки изключения заради евентуални изненади) и чат-пат такива от топ 10. Значи печелиш 1 смешен турнир и после 2 г. си 11-ти.
1
2
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Явно Гришата доста добре е играл миналата година, щом с едната си победа и 20-те загуби тази година все още е сред топ 11.

Спонсорирани публикации