Блестящ Топалов спечели турнира в Ставангер

В партия от последния кръг спретна реми с Ананд
25 юни 2015 19:37,
42
Блестящ Топалов спечели турнира в Ставангер
Снимка: Reuters

Веселин Топалов стана победител в супер турнира по шахмат за мъже в норвежкия град Ставангер.

В партия от последния, 9-ти кръг, Веселин Топалов, който игра с белите фигури, направи бързо реми на 17-тия ход с бившия световен шампион Вишванатан Ананд /Индия/.

Така родният гросмайстор спечели престижния турнир в Ставангер с 6,5 точки от 9 възможни.

Вишванатан Ананд е втори във временното класиране с 6 точки, но индийският гросмайстор може да бъде настигнат от Аниш Гири /Холандия/ и Хикару Накамура /САЩ/, които имат по 5 точки и още играят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: шахВеселин Топалов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма да е зле да хвърлиш и едно око на правописния речник, колега.
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отдавна не беше печелил турнир. Поздравления !
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимняк! преди 8 години
Хвърлих по едно око на коментарите.,, трагедия. Видях освен генийте, които смятат и едно доста грешно търдение! Веско Топалов не е смачкал в този турнир Карлсен. Партията беше загубена от Веско, но Карлсен явно за първи път вижда часовник :D . Другите партий няма какво да ги обсъждаме... красота. Относно партията с Ананд... перфектно! Изиграно като по книга. Който може да принуди Ананд в тази ситуацуя в точките да даде реми в 17 ход... да е жив и здрав.ЗАСЛУЖЕН ТУРНИР ЗА ВЕСКО!
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
26, Мне, Топалов беше с белите и той направи така, че Ананд да няма избор освен да се премири с равенството. Сложна е тази игра, брат, дори и за ония от нас, които си мислят, че я разбират. Не може Ананд да го устоийва равенство, ако има опция за победа. Рзбери го. още по-малкото че той ако биеше Топалов, той ставаше шампион, а не Топалов. Не може да си мислиш, че Ананд е бил склонен на реми, ри това положение, ако не е бил безпомощен срещу нашия.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моля някой, наясно с играта, да ми обясни следното:Не означава ли реми в 17-тия ход, че вероятно и двамата противници са играли или поне ги устройва реми? Ремито се предлага --> приема. Не е ли всичко ясно до 10-15ти ход в мозъците на тези играчи? След това комбинациите ставт много, но до ремито... сякаш са играли за реми.Може би бъркам, поправете ме.
30
0
 
8
 
! Отговори
жена му е преди 8 години
Царицата :) и много си я пази ! Браво, Веско!
29
1
 
2
 
! Отговори
От любопитство преди 8 години
Някой знае ли кава е жената на Топалов българка или испанка?
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 30 с калкулатора ти изписва до 1.8446744е+19.. значи я кажи какви бутони натисна на клакулатора, че да разбереш, че е квинтилион, защото елаката изписва много повече от квинтилион, разбирачо. 18446744+19 цифри още бе ***!
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 30Абе ти *** ли си, бе? Как ще изчислиш 2 на 64-та степен с калкулатор? И ти казах че са или квадрилиона или квантилиона(забравил съм понеже беше преди 25 години).
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво!
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
от 26 аз съм оня с историята с оня измисли шаха. За какво ми цъкаш минус, като обяснявам какво съм направил в крайна сметка? Бях само 7- ми клас и ми стана любопитно колко жито е искал в крайна сметка този човек измислил тази велика игра от този владетел. Нито владетелят е разбрал колко жито иска, тоя, нито тоя измислил шаха му е казал в какво се побира. Накрая владетелят е разбрал че няма толкова жито в страната му, а създателят на играта му казва, Владетелю, исках тази игра за хората.
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В 7-ми клас бях и изчислих тези ЖИТЕНИ зърна в 64-то квадратче в какво могат да се поберат.Първо взех една кибритена кутийка и я напълних с жито. След това преброих зърната в нея, изчислих кубическите сантиметри на кутийката и...останалото беше лесно - да разделиш няколко кавдрилиона или квинтилиона зрънца на тези побиращи се в кубичен метър. Тогава бях 8- ми клас, а това е проста умножение и деление. Сега Знаят Алисия и Анелия коя нова песен ще рекламират....
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво!!!
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
композиция по целият екватотор..тоест дълга 42 000 км пълна с жито.САМО толкова искал човека!И тоя човек накрая е казал- Нищо не искам от теб, владетелю! Аз го направих за хората!
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
..от самитя създател на играта. идва тоя измислил шаха и съответно му разяснява правилата на владетеля и съответно го убива от бой. Владетелят възхитен казва: какво искаш да ти дам човече? Сега искай! А човека казал: просто на шахматната дъска на първото квадратче да сложиш едно зърно, а на всяко следващо толкова умножено по 2. Владетелят се замислил...и си казал Колко чувала ще са това...най-много 10 чувала със зърно.Оказва се че това зърно в 64-то квадратче се побира във влакова композиция
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя измисли шаха е *** и мозъка! Мисля си че не е човек даже , а е просто извънземен и сега гледа как хората се упражняват на тази негова игра мозъците. Тази игра няма предели. измислени са стотици хиляди партии...и пак няма предели за да измисли някой нещо различно. Човешкият мозък не го допуска и пак някой изненадва някой в шаха. Ами този измислил шаха знаете легендата предполагам? Владетел си мисли, че е най-умният в страната си и дава награда някой ако го бие на игра, която е измислена от
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
20, Е чак да е смачкал Карлсен, просто го надхитри нашия с времето иначе в мач за световната титла нали знаеш че няма време в шаха. Карлсен имаше пешка повече в онази партия, но времето му изтече. Карлсен трудно може да се победи в тирнир за световната титла. Там мисля има време само ако след дадените партии мачът бъде равен и се играе ускорен шах от няколко срещи.
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
16Ако е искал да играе за победа ли Ананд? Ти нормален ли си, бе? Че Ако Ананд биеше Топалов и ставаше шампион. *** тъпия!Муахахахахахах...Нееее, той Ананд не е искал да става шампион, ШЪ ЗНАЙШ!Муахаахахахахахахаххаха
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Говоря на оня който подигравателно УЖ се чудеше" Ама имало ли в шахмата възраст". Не няма, бе! И на 50 години можеш да станеш световен шампион по шахмат. Ти ще си първия обаче.Говоря за оня.....той ме знае в една друга тема.
16
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Веско имаше капацитета да е поне 4-5 години световен шампион докато не се намеси Карлсен. Наистина Карлсен с тоя необременен мозък, с тоя мозък който не знае изтощение на 20 години нямаше как Топалов да го спре. Ананд беше преодолим. Именно нашия го победи и стана световен шампион. Ананд още не се дава впрочем...на 46 г. е кучето индийско и още спори с младите чисти борбени мозъци...Запомнете- това е спорт, но за мозъците. И мозъка в един ден се изморява и амортизира.Говоря на оня за възрастта

Спонсорирани публикации