Сестри Стоеви златни в Баку!

България с първи златен медал от Европейските игри
Обновена: 27 юни 2015 17:48 | 27 юни 2015 17:35, Красимир Ангелов
16
Сестри Стоеви златни в Баку!
Снимка: Facebook

Сестрите Габриела и Стефани Стоеви спечелиха първи златен медал за България от европейските игри в Баку, след като победиха рускините Екатерина Болотова и Евгения Косецкая с 2:0 (21:12, 23:21) гейма на финала в схемата на двойки от турнира по бадминтон за жени.

С това активът на българската делегация в Баку нарасна до девет медала, а в неделя от турнира по волейбол за мъже със сигурност ще бъде спечелен и десетият.

Българките започнаха ударно мача и поведоха категорично рано в първия гейм, като техният аванс стигна до 10:5 в средата на частта. Изключително силна най-вече беше играта на Стоеви при подаване на рускините, които измъкнаха само една точка на собствен сервис през целия гейм, продължил едва 17 минути.

Доста по-сложно за сестри Стоеви беше да спечелят втората част, в която рускините водеха в резултата през голяма част от времето. Болотова и Косецкая промениха играта си на собствен сервис и дори водеха с четири точки малко преди края на частта, но сестри Стоеви се оказаха по-устойчиви психически и триумфираха след допълнителни разигравания. Мачът пък приключи след 39 минути игра.

Габриела и Стефани Стоеви не само спечелиха първия златен медал за България в Баку, но и направиха бадминтона най-успешния за родината спорт на европейските игри. Само борбата има повече медали - 4, но там състезателите, възможностите и очакванията бяха с пъти повече и по-големи.

По-рано с медал за България се отчете и Петя Неделчева, която спечели бронзово отличие след загуба с 0:2 (18:21, 14:21) гейма срещу датчанката Лине Кяерсфелд в индивидуалната схема по бадминтон за жени.

България има шанс да спечели златен медал и в турнира по волейбол за мъже, в който националният отбор играе финал срещу Германия. Мачът е насрочен за 11 часа преди обед на 28 юни, неделя.

Още новини от игрите в Баку четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
11
 
! Отговори
журналя преди 8 години
И в пропаднала държава можем да имаме златни момичета респект!!!
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Страхотни! Браво!
9
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добра новина за днес - над помията от гейпаради, енергодалавери, политици, престъпления и катастрофи.
8
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕВАЛА ДОСТОЙНИ БЪЛГАРКИ ! РАДВАМЕ ВИ СЕ И СЕ ГОРДЕЕМ С ВАС !
7
0
 
26
 
! Отговори
fuckitall преди 8 години
браво момичета ;)
6
0
 
35
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Супер, най-после една хубава новина!
5
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво!Нека сега журналистите разкрият пътя на тези момичета до златото,кого са смазали, размазали, заковали, разбили, тръшнали, отупали, ударили
4
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво момичета, гордея се с вас!
3
7
 
25
 
! Отговори
нещо прекрасно преди 8 години
Познавам сестри Стоеви от малки, първите им стъпки в спорта бяха още като малки момиченца на две годинки по цял ден си играеха с мухоловките и тепаха мухите. С течение на времето надобряха много и започнаха да убиват мухите още във въздуха и да си ги подават една на друга .... и така до днес, виждаме къде стигнаха .... плача, плача от радост и умиление !
2
0
 
35
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
чудесен успех,да са живи и здрави и още много победи на световната арена.
1
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво !

Спонсорирани публикации