Локо Пловдив плаши с напускане на А група

Причината: Смърфовете с рекордно наказание за расизъм
11 авг 2015 19:00,
24
Локо Пловдив плаши с напускане на А група
Снимка: архив, Булфото

Локомотив Пловдив ще обжалва пред Апелативната комисия, наложената от Дисциплинарната комисия на клуба глоба в размер на 37 500 лева. Това съобщиха от пловдивския клуб. Санкцията е заради прояви на расизъм от феновете на тима по време на мача с Литекс в събота от четвъртия кръг на "А" група.

Изпълнителния директор на Локомотив д-р Константин Думанов беше категоричен, че такива крайни прояви не е имало и наказанието е прекалено тежко. Освен това може отделни фенове да са извършили нарушения, но никой не е видял чак толкова тежки прояви на расизъм.

Наложеното тежко наказание възмути шефовете и феновете на Локомотив, като някои дори предложиха в знак на протест отборът да бъде изваден от "А" група. До такава мярка едва ли ще се стигне, но "черно-белите" ще се борят срещу тенденциозното отношение към тях от ръководните органи на българския футбол.

Председателят на Сдружение "Обединение за Локомотив" Николай Неделчев заяви, че ръководството на клуба обсъжда вероятността да извади отбора от А група. "Това е едно от поредните безумия в българския футбол. Бях на официалната трибуна и мога да се закълна, че нито веднъж не чух расистко подмятане, подсвиркване, или както е го написал там съдията. Първоначално, когато ми се обадиха да ми кажат помислих, че е станало грешка. Цялата тази тенденциозност ме втрещява. Изключително много съм разочарован", каза Неделчев.

"В никакъв случай няма да плащаме. Ние ще обжалваме. Това е фантасмагорично твърдение. Камерите бяха на централната трибуна и не мога да разбера как може да има такова твърдение. Расизмът трябва да бъде заклеймен, но това е фантасмагория", добави председателят на Сдружение "Обединение за Локомотив".

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Ник преди 8 години
То и без това съдийство в България си е цял театър. На повечето отбори им се налага да надиграят и съдите. Малко е че си плащаме за да ги гледаме по кабелната, ами и започнаха и да ги крадат.
11
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 8 години
ЦЕКА купува лайсенса на Локо.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не ги лишат от домакинства по-добре?Примерно 10 000 лв. и 2 домакинства, пък ще си дисциплинират агитката.Същото се отнася и за черно море, с бутилката срещу Стоев.
9
0
 
7
 
! Отговори
Дилър преди 8 години
Още 6 отбора да се откажат и сигурен медал за ,,Геренбахче,,...Те по друг начин не могат да влязат в тройката...
8
0
 
7
 
! Отговори
ловеч преди 8 години
това е зщото вкараха гол на отбора на джужето г.г.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ужас! ... да напуснат А, Б, В, ---------Щ,.. Я групата не само те, но и всички останали ''отбори''.
6
3
 
4
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
Нищо не може да ни откаже от признателността ни към Фюрера !
5
2
 
13
 
! Отговори
да преди 8 години
за ЦСКА- 300лв за Локо 37 000---това е оооооооооооооооооооооооооо
4
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NE MOGE--FENOVETE NA LOKO SA SAMO SIGANI--SIGANITE NE SA RASISTI.
3
4
 
25
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Добре де, ама клубът не може да е отговорен за действията на хора, които му симпатизират. Всеки може да отиде, да развее знаме и да вика расистки обиди.
2
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като се държите като животни трябва да сте в клетки.Вие го обърнахте на цирк, не на футбол, селяни прости.Няма по-пропаднала пасмина от българските футболни фенове, дори *** са по-читави от вас.Биете наред беззащитни хора - жени и деца, а като сте сами сте абсолютни мишки.*** на България се наричат футболни фенове.
1
1
 
16
 
! Отговори
Istinata преди 8 години
Сигурно е имало, на всички мачове има псуване, ругаене и в тези ругатни има всякакви думи....включително такива, който може да са счетат за расистки. Но това е на всички мачове без разлика и да накажеш умрелия отбор с 40К за един мач вярно си е намек че не си желан в групата много...

Спонсорирани публикации