Веско Топалов непобеден в САЩ и след четвърти кръг

Българският гросмайсторт завърши реми с руснак
27 авг 2015 09:44,
15
Веско Топалов непобеден в САЩ и след четвърти кръг
Снимка: архив Булфото

Гросмайстор Веселин Топалов остана непобеден и след четвъртия кръг на супертурнира по шахмат в американския град Сейнт Луис, след като с черните фигури завърши реми с руснака Александър Гришчук.

Българинът отново избра Сицилианската защита, по подобие на срещите с Магнус Карлсен и Вишванатан Ананд. Двамата гросмайстори изиграха равностойна партия и се съгласиха на равенството на 31-ия ход.

Така Топалов събра актив от 3 точки и продължава да бъде начело в генералното класиране. Той обаче бе настигнат от арменеца Левон Аронян, който също с черните фигури се справи с представителя на домакините Уесли Со.

Веднага зад Топалов и Аронян в класирането са норвежецът Карлсен и холандецът Аниш Гири с по 2,5 точки, които завършиха реми помежду си.

Другите две партии от четвъртия кръг също завършиха реми - Максим Вашие-Лаграв срещу Хикару Накамура и Фабиано Каруана срещу Вишванатан Ананд.

В следващия кръг Топалов играе с белите фигури срещу Каруана, който до момента има 1 точка и се намира на дъното на класирането.

Турнирът в Сейнт Луис е с награденфонд 300 000 долара, а до края му остават още 5 кръга.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Офицер на g8 !!! преди 8 години
Както вече посочих в коментара си 9 уинър в турнира ще е гросмайстор Аронян бре! А след снощната тежка загуба на Весо(и то с белите!) срещу италианеца Каруна,оставането на юнак Весо в тройката на крайното класиране се превръща в мираж!пп-Извинете за клишето "мираж",но ето и още едно-"Каква поредна шахдрама сполетя отдавна изпелия шахматната си песен юнак Весо!"
12
0
 
6
 
! Отговори
Офицер на g8 !!! преди 8 години
Вижте сега сравнително скъпа госпожо,започваща изречение с малка буква и с нечленоразделен фонетичен звук-мда!?? Та за едно сте права,въпреки,че най-вероятно сте писала седнала!Да си изключение от масата(стадото!) е априори привилегия бре!Пишете по инерция без да познавате нещата по същество!Нито Весо ще е уинър,нито ще го посрещате!И той като Гришууу не стъпва в красивата Ви държава с горд и несломим(ха ха ха!) народ!Пребивава за постоянно в Севиля бре!Неговата шахматна песен е отдавна изпята!!
11
5
 
0
 
! Отговори
мдаа преди 8 години
До Офицер на g8 !!!мда ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН сте вие титан на мисълта и изказа овладял из основи тънкостите на езика и ползващ го с откровението на виртуоз. Колко се радвам, че хората като вас са изключение а не правилото. Успех на Топалов, дано имаме радостта да го посрещнем като победител.
10
4
 
1
 
! Отговори
Дядо Ви преди 8 години
Някой има ли линк към партиите?
9
8
 
6
 
! Отговори
Офицер на g8 !!! преди 8 години
Браво Весо,браво български юнак с накривен испански калпак!Щото от 2011 година си с двойно гражданство бре!И се радвай,че го няма в турнира Владо,дето те бие където те срещне!А пък Виши дето те би във София и си запази Световната титла пак остана непобеден от теб!Иначе уинър на турнира е гросмайстор Аронян бре!!!пп-Много поздрави и на дон Силвио,iстария въжеиграч(дето така драпаше мача да е тук!) щото него го знам още от "Магурата" на бул Витошка 82!Биваше го много!Ха ха ха!!!
8
4
 
7
 
! Отговори
Владина Лука Попова преди 8 години
Желая му късмет!
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Самият факт че имаме такива шахматисти трябва да ни прави по горди от псевдо-успехите ни във футбола
6
6
 
17
 
! Отговори
qwerty преди 8 години
До Анонимен 3'Щото тия, които тичат след топката имат огромна гледаемост. На плебейте им дай екшън, драма, бой, биг брадър, просто някаква дъвка за мозъка, да отпушат винтила след 10 часа бачкане. Шаха е сложен, иска мислене, напъване на мозъчни гънки, а това не е за масите, съответно гледаемостта и интереса спадат, оттук и премиите.Евала на Веско, един от малкото постоянни в изявите си български състезатели . Не като николери, *** или другите новокомпоновани "Дзвезди".
5
8
 
5
 
! Отговори
До 3 преди 8 години
Наистина ли не можеш да си обясниш разликата между един от най-популярните спортове в света (дори бий казал най-популярния) и шаха, и защо разликата в сумите е толкова огромна?
4
6
 
12
 
! Отговори
ЕИМ преди 8 години
Това е така, защото футбола има милиони фенове по света, а шахмата има ... малко.
3
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не мога да си обясня: защо хора които тичат след топка могат да прибират по $40,000,000 за година, а на този супер шахматен турнир целия му фонд е $300,000?
2
4
 
22
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Успех на Веско.
1
10
 
5
 
! Отговори
ушанка преди 8 години
Сорос ?

Спонсорирани публикации