Симона Халеп на исторически 1/2-финал на US Open

Румънското торпедо победи с воля Вика Азаренка
10 сеп 2015 10:43, Красимир Ангелов
0
Симона Халеп на исторически 1/2-финал на US Open
Снимка: БТА

Симона Халеп успя да се класира за първия си 1/2-финал на US Open, след като надви Виктория Азаренка трудно в трисетов мач - 6:3, 4:6, 6:4.

Румънката за пореден път показа желязна воля и голяма борбеност на корта, като това в крайна сметка успя да й помогне да стигне до големия успех.

На 1/2-финалите тя ще срещне италианката Флавия Пенета, която е в страхотна форма и елиминира изненадващо чехкинята Петра Квитова. Двете имат 4 мача помежду си, като Пенета води с 3:1 победи над румънката.

Първият сет иначе започна с пробив за Вика в първия гейм, но румънката обърна нещата в своя полза след моментално връщане на пробива и пробив аванс в четвъртия гейм, за да поведе с 3:1.

До края на сета двете си взимаха подаванията и в крайна сметка нисичката румънка стигна до сет аванс.

Във втория сет Азаренка проби във втория гейм и поведе с 3:0, но Халеп върна пробива в петия гейм. След това обаче Вика проби отново и поведе с 4:2, но сервирайки за сета при 5:3 бе пробита.

Последва обаче нов пробив в полза на беларуската и сетът отиде в нейна полза. В третия сет имаше прекъсване заради дъжд, но след него Азаренка достигна до 2:0 гейма аванс след пробив във втория гейм, но Халеп го върна моментално, а в седмия гейм поведе с пробив и така на практика изхода на мача бе предрешен.

Всички новини около US open четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: US OpenСимона Халеп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации