Зетя се завърна в националния отбор

Петев плаши хърватите с Живко Миланов, Пацо Тигъра и Неделев
Обновена: 29 сеп 2015 14:06 | 29 сеп 2015 14:00, Красимир Ангелов
12
Зетя се завърна в националния отбор
Снимка: Булфото

Безкомпромисният защитник на Левски Живко Миланов е на път да рестартира кариерата си в националния отбор, след като получи повиквателна от селекционера Ивайло Петев за европейските квалификации срещу Хърватия на 10 октомври в Загреб и срещу Азербайджан на 13 октомври в София.

Любопитното е, че само преди няколко дни бившият селекционер на нашите Лотар Матеус изритна срещу БФС и връзкарщината, която стои в основата на някои от повиквателните. Сред визираните от германеца беше самият Миланов, който е зет на президента на БФС Боби Михайлов.

Интересното е обаче, че Петев е имал куража да не извика Ники Михайлов. Няма го и безпощадният стрелец Валери Божинов. Извън състава са още най-добрият футболист на България Владислав Стоянов, който е контузен, а вместо него са включени Пламен Илиев - Пацо Тигъра от румънския Ботошани и Благой Макенджиев (Берое), плюс титуляра от мачовете с Норвегия и Италия - Божидар Митрев.

Сред полевите играчи от състава освен Божинов, са извадени още Николай Бодуров, кандидатът за общински съветник Веселин Минев, Иван Бандаловски, Станислав Манолев, Венцислав Христов, Александър Колев, както и наказаните Светослав Дяков, Йордан Минев и Илиян Мицански.

Петев ще разчита на възстановения от контузия Иван Иванов от Базел, Страхил Попов от Литекс, както и нападателят на италианския Новара Андрей Гълъбинов.

Ивайло е включил и четирима дебютанти - Антон Недялков (Литекс), Асен Георгиев (Монтана), Георги Костадинов (Левски) и Антон Карачанаков (Славия).

Съставът на България:

Вратари: Божидар Митрев (Шериф), Благой Макенджиев (Берое), Пламен Илиев (Ботошани)

Защитници: Александър Александров (Лудогорец), Иво Иванов (Берое), Георги Терзиев (Лудогорец), Иван Иванов (Базел), Страхил Попов (Литекс), Живко Миланов (Левски), Антон Недялков (Литекс), Асен Георгиев (Монтана)

Полузащитници и нападатели: Симеон Славчев (Аполон Лимасол), Георги Костадинов (Левски), Ивайло Чочев (Палермо), Христо Златински (Университатя Крайова), Тодор Неделев (Майнц 05), Антон Карачанаков (Славия), Александър Тонев (Фрозиноне), Михаил Александров (Лудогорец), Ивелин Попов (Спартак Москва), Георги Миланов (ЦСКА Москва), Димитър Рангелов (Коняспор), Андрей Гълъбинов (Новара).

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми като за нищо не стават да играят с Цеца Панчаревска може да спечелят!
8
1
 
4
 
! Отговори
На Буров чичата преди 8 години
Няма как !!! Винаги в отбора трябва да има един от сем. Перукевич...
7
2
 
12
 
! Отговори
Перо преди 8 години
Това не са футболисти.Та те не могат да бият и някой селски отбор.Да се закрие футбола в България докато не се създадат талантливи школи,в които да не играят връзкарчета на бизнесмени и олигарси а наистина талантливи момчета.Атези в момента да ходят да играят по чалготеките,там по добре се справят.
6
2
 
7
 
! Отговори
Перукан преди 8 години
Перуката да се маха.Достатъчно се нагуши и наяде като пеликан.Ще го запомниме с това че ликвидира този вид спорт.ВСеки го плюва ,а той се прави че го вали дъжд.
5
1
 
12
 
! Отговори
БФС преди 8 години
Перука ВЪН!!!!
4
2
 
11
 
! Отговори
:) преди 8 години
харесва ми сърказма и иронията в статията :)
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по добре от старите пънове
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TOVA SA PAPLAC,A NE FUTBOLISTI.
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
от кол и въже90-те години ходех по стадионите, а сега не им знам имената дори, освен на татовото и на "безпощадния", ама то пак не е заради футбола

Спонсорирани публикации