Време е за волейбол! Напред, юнаци!

България приема Германия в първия си мач от европейското
8
Време е за волейбол! Напред, юнаци!
Снимка: Булфото

Тази вечер България приема Германия на старта на Евроволей, на което сме домакини съвместно с Италия. Срещата в зала "Арена Армеец" започва в 20:30 часа, а билетите за нея се продадоха като топъл хляб.

Тази среща до голяма степен ще определи кой отбор ще се класира директно за 1/4-финалите и кой ще трябва да мине през плейофите, за да си осигури участие във фазата на директните елиминации.

Очаква се селекционерът Пламен Константинов да започне със следния състав: Андрей Жеков, Владимир Николов, Тодор Алексиев, Николай Пенчев, Виктор Йосифов, Николай Николов и либерото Теодор Салпаров.

Пламен Константинов заяви, че часът на истината за отбора ни удари: "Нашата група е с най-изравнени сили. Надявам се публиката и всички българи да останат доволни от продукцията ни. Само с подкрепа от трибуните един играч може да надскочи себе си. Групата е опасна, но се надявам да я преодолеем и да продължим към финалната четворка", посочи Гибона.

Той обаче няма да може да разчита за цялото първенство на Тодор Скримов и Светослав Гоцев. Първият така и не успя да се възстанови навреме от контузия, докато вторият беше оставен извън групата за сметка на трима разпределители - Андрей Жеков, Георги Братоев и Любомир Агонцев.

Селекционерът на Германия Витал Хайнен пък показа страхотно чувство за хумор преди мача довечера. "Вече чувствам България като своя съпруга. Имам една и в Белгия, но тя е частна, а тази е волейболната ми. Играхме седем пъти с България през 2012 година. Следващата година дойдохме само веднъж, но в браковете това е нормално - в началото се виждаш по-често със своята съпруга.

Не бях особено щастлив през първите две години, защото губех доста често. Следващите обаче печелех и оставах доволен. Сега съм в същия хотел, на същия етаж и в същата стая като преди три години. Организаторите пък са ми осигурили белгийско време. Чувствам се фантастично и чакам с нетърпение мача срещу моя добър приятел Пламен Константинов", каза белгийският специалист.

Още волейболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
4
 
! Отговори
123 преди 8 години
Какво ни занимавате с глупости, при условие че в момента се провежда световната купа по ръгби.
3
2
 
5
 
! Отговори
Септемврийче преди 8 години
Продължаваме напред ! Гордо знаме ни е Пулев, пръв учител - Димитров "Григор".
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този отбор няма никакви шансове за победа срещу Германия
1
6
 
8
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Мачкаме немците с 3:1!Победа, българи юнаци!