България с петима щангисти на световното в Хюстън

Шансове за медали обаче практически няма
18 ное 2015 17:52, Красимир Ангелов
2
България с петима щангисти на световното в Хюстън
Божидар Андреев ще направи своя дебют в мъжкия национален отбор. Снимка: БОК

България ще участва с петима щангисти на световното първенство в Хюстън, което ще се проведе от 20 до 28 ноември, съобщават от БОК.

В категория до 62 кг ще ни представят Стилян Гроздев и Петър Ангелов, в категория до 77  кг Александър Димитров и Божидар Андреев и в категория до 105 кг Васил Господинов, съобщи генералният секретар на БФВТ Борислав Гидиков.

Отборът заминава за световното първенство утре сутрин с полет през Франкфурт.

На практика единствено Александър Димитров и Васил Господинов са част от първия ни отбор, след като почти всички национали получиха наказания заради открития в урините им анаболен стероид "станозолол" през март. В крайна сметка се доказа, че вината е на производителя на хранителната добавка, която са приемали щангистите ни и така те получиха по-леки наказания. Въпреки това те нямат право да вдигат до края на годината, а звездите ни Иван Марков, Ивайло Филев и Демир Демирев получиха наказание от 18 месеца.

Освен наказанието на спортистите, федерацията ще бъде глобена и с 500 000 долара заради провинението. Според документите, които упоменават условията за квалификацията за олимпийските игри, ние нямаме право да участваме на игрите в Рио. Тази крайна мярка бе спомената и преди дни от президента на световната федерация Тамаш Аян, който се срещна със спортния министър Красен Кралев.

След като глобата бъде официално обявена, което ще стане факт в близките дни, от федерацията ще имат 6 месеца да я платят. В противен случай националните ни отбори може да бъдат извадени от състезания за дълъг период от време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Хъммм преди 8 години
този спорт нали го извадиха от олимпииските игри , заради невероятните количества допинг, поне федерацията навреме си даде сметка че нетрябва да си губят времето с развитието му- и без това мутри си имаме в повече