Фюри се порадва на титлата си само 10 дни

Международната федерация му взе титлата, отказал мач
9 дек 2015 10:53,
15
Фюри се порадва на титлата си само 10 дни
Снимка: архив Reuters

Световният шампион в тежка категория Тайсън Фюри бе лишен служебно от титлата си. Едва 10 дни след като детронира досегашния властелин Владимир Кличко, IBF отне титлата на Фюри.

Още по темата

От IBF наредиха на Фюри да направи доброволна защита на колана си срещу задължителния си претендент - украинеца Вячеслав Глазков ( 21 победи, 13 с нокаут и една загуба), но Тайсън отказа да направи това, защото според клауза в договора от първия двубой трябва да изиграе реванш с Владимир Кличко.  Това е забранено според правилата на IBF, пише "24 часа".

От IBF обявиха, че за вакантната световната титла в тежка категория Вячеслав Глазков ще трябва да се бие с Чарлс Мартин ( 22 победи, 20 с нокаут, и 1 загуба). На Глазков и Мартин им беше наредено да започнат незабавни преговори за насрочване на мач. Крайният срок за обявяването му е 8 януари 2016 г. Ако няма договорка дотогава, ще бъде обявен търг и ще се приеме най-високата оферта за мач Глазков - Мартин.

На 28 ноември Тайсън Фюри поднесе голямата сензация, след като победи Владимир Кличко по точки след 12-рундова битка. След девет години, 7 месеца, 8 дни и 19 защити украинецът сдаде титлите си във версии IBF, WBA, WBO и IBO ерата "Владимир Кличко" приключи пред 65 000 зрители в Дюселдорф. Но световната титла на IBF се оказа притежание на Фюри едва за десет дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
40
 
! Отговори
дедото !!! преди 8 години
До некаква баба от Южна Уганда!!! А бре научи се първо да мислиш и чак после да говориш бре!След като се научиш евентуално да говориш се научи и да пишеш на кирилица бре!Чак тогава можеш да се пробваш да коментираш бокс бре!!!
10
7
 
33
 
! Отговори
babata преди 8 години
NOMER 12 ..abre orospu chedo... ti mnogo televizur gleda bre.... mogo gi razbirash teeee raboti bre... malak rom.. hahaha... kak moje da pishesh takiva gluposti ne mi e iasno selska rakia takava..... DILAK ROM.... ne neeeeee nemi se pishe che maika mi se kara kato pisha s takiva kato tebe
9
4
 
39
 
! Отговори
Ъперкът !!! преди 8 години
Леле леле и мале,мале!!! Колко е жалко да четеш коментарите на ограничени и предубедени същества като тия под мене бре!!! Ирландския етнически ром губи само една от четирите спечелени срещу д-р Влад титли бре!Кьорави ли сте та не можете да вденете бре???Останалите три-на WBA WBO и на IBO са си негови бре!!!Просто д-р Влад заложи и четирите пояса едновременно бре!Ашколсун за смелостта му!За да си ги върне ще требе да се тепа победителя от срещата Глазков и Мартин а за останалите три-с Дългия ром!
8
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако иска да претендира при нас - в Селската Кръчмарска Федерация /СКФ/. Само, че тук не е желателно да има зрители /свидетели/.
7
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми той си взе пари да участва в представлението. За това отказва. Щото ако го бият как ще може да го нокаутира Кличко на реванша. Сега им се объркаха плановете много. Кличко трябваше да го нокаутира и да се завърне с фанфари.
6
10
 
38
 
! Отговори
Kircho преди 8 години
Абе излиза, че само ние сме свесни дето пишеме у dnes-а Другото е мафия :) Направо е...бати хейтърите *** държавава .... Продължаваме напред и това е
5
5
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре бе дайте му ги на Кличко до живот да си ги носи тия пояси да миряса накрая... е..ти излагацията.
4
6
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От това което пише излиза че Тайсън Фюри ще бъде прецакан и в двата случая. На боксовата мафия нещо не и излязоха сметките.
3
8
 
85
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Кличко защо не му я отнемаха , като се биеше с "Официален претендент" на три години веднъж... Всички остснали срещи бяха финансово удобните съперници. Мафия голяма...
2
7
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е*ати пародията... Кличко по всякакъв начин явно ще се пробва да си ги вземе титлите. Много жалка история
1
6
 
82
 
! Отговори
тъп народ преди 8 години
МАФИЯТА търси начин да си върне КЛИЧКО