Барселона разпиля Ривър Плейт и вдигна световната купа

Каталунците победиха с класическо 3:0 агресивните аржентинци
20 дек 2015 14:26,
10
Барселона разпиля Ривър Плейт и вдигна световната купа
Снимка: БТА

Барселона разби аржентинския Ривър Плейт с 3:0 във финалния мач на Световното клубно първенство, който се игра на стадион "Нисан" в Йокохама, Япония.

Лео Меси и Неймар излязоха в стартовия състав на каталунците, макар че участието им в мача бе под сериозна въпросителна.

Именно гаучъсът откри резултата с попадение в 35-ата минута, като в ситуацията останаха сериозни съмнения за игра с ръка.

Суарес пък добави две попадения за крайния успех, които паднаха в 49-ата и 68-ата минути и дойдоха след асистенции съответно на Бускетс и Неймар.

Това е и трети трофей на каталунците от този турнир, след като тимът го спечели през 2009 и 2011 година.

Ривър и Барса пък се срещнаха за първи път от над 45 години насам, а това бе първият им официален мач помежду им.

Подробности за финала четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Роналдо: Госппод ме изпрати на тази земя да покажа на хората как се играе футбол!Лео Меси: Никого не съм пращал!Уникален беше и днес Богът в Йокохама!
4
3
 
8
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 8 години
Барса Спокойно можеше да ги победи със 7-8 на 0,Ривър имаха едно положение при 3 на 0 в края на мача удариха греда.През останалото време Барса само изтърваше брутално чисти голове.
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аржентинците наложиха зловещо темпо в началото на мача, пресираха Барса като обезумели и само си казах: Тези или наистина са толкова добри или ще окапят след един час игра. Случи се второто. А Барса реши ли да играе с този състав на 100%, става зловещо за противника. Днес каталунците решиха да играят на макс. Резултатът е на лице.
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ривър просто второто полувреме нямаше въздух за да наложи това темпо както в първото и барса ги разката! Заслужена победа на най-добрият отбор за тази година, заслужена 5-та златна топка за геният Меси!
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ривър Плейт направиха страхотно първо полувреме. пресираха Барса като ненормални. Голът на Меси в първото полувреме беше с помощта на игра с ръка , където си помогна с горната част на ръката(над лакътя) за да спре топката, но фантастичната комбинация за гола и самото отиграване на Меси бяха от класа. Стана много бързо, че съдията и ние зрителите на живо да разберем, че има игра с ръка, чак след повторенията видяхме че има такава игра. Това влиза в играта футбол. А второто полувреме Ривър просто

Спонсорирани публикации