Гришо игра с Федерер като с равен, но не стигна

Нашенецът загуби в три сета на четвъртфинала в Бризбън
Обновена: 8 яну 2016 13:33 | 8 яну 2016 13:25,
64
Гришо игра с Федерер като с равен, но не стигна
Снимка: Reuters. архив

Първата ракета на българския тенис Григор Димитров отпадна на 1/4-финалите, на турнира в Бризбън, Австралия. Той загуби от бившия номер 1 в света Роджър Федерер с 4:6, 7:6(4), 4:5. Това бе четвърти сблъсък между двамата и четвърто поражение за българския тенисист в тези мачове. Нашето момче обаче се представи изключително достойно и заслужава адмирации за играта си.

Първите проблеми за нашето момче дойдоха в шестия гейм на първия сет, когато се наложи да спасява точка за пробив, но го направи след прекрасен първи сервис.

Двамата като цяло си взимаха подаванията от първия до предпоследния гейм, като нямаше пробиви по време на първите 9 гейма.

В десетия гейм при 5:4 за Маестрото той достигна до две точки за пробив с цената на сетболи, които бяха неутрализирани от нашия Гришо след хубав сервис.

Последва обаче и трети шанс дошъл след непредизвикана грешка на българина. При едно ефектно разиграване нашето момче обаче от малко неудобна позиция не успя да вкара топката в опразнения ъгъл на корта и я заби в мрежата си, като по този наин загуби и първия сет.

Вторият сет започна равностойно, а при петия гейм нашето момче бе принудено да спаси две точки за пробив, но го направи и удържа на натиска.

Големият момент в сета дойде в седмия гейм в който българинът достигна до пробив за 4-3, след като се възползва от колебанията в играта на швейцареца.

Той поведе с 0:30 при подаването на своя опонент, а след това достигна и до два шанса за пробив при 15:40, след като прати прекрасна топка в близост до линията с мощен удар. Последва разиграване при което швейцарецът бе притиснат и в крайна сметка си заби топката в мрежата.

Очакваше се, че хасковлията ще успее да си вземе още едно подаване и да спечели сета, но бе пробит на 30. Той направи безумен пропуск при опит за смач, а след това бе притиснат от швейцареца, който го принуди да направи още грешки. Така пробивът на практика бе върнат, след като при точката за пробив нашето момче позволи на Маестрото да поеме инициативата в разиграването и от мрежата да го матира с прецизен удар.

В крайна сметка се стигна до тайбрек в който Гришо стигна до аванс от 3:0 точки след минипробив. Нашето момче достигна до аванс от два минипробива и 5:1 при точките, след като швейцарецът извади добър ретур в аут.
Един от минипробивите бе върнат, но след двойна грешка на Федерер Гришо отново си върна аванса от два минипробива и достигна до 6:3 и три сетбола. При втория сетбол с прекрасен минаващ удар той матира швейцареца и си взе сета.

Третият сет започна много равностойно до 2:2, но в петия гейм Федерер достигна до пробив, след като нашето момче направи три непредизвикани грешки при подаването си и лесно си сдаде сервис гейма.

В деветия гейм пък Григор се спаси от втори пробив, след като изоставаше с 0:40, но си взе подаването. За съжаление на цяла България обаче българинът не намери сили да върне пробива и отпадна.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чичо Фед-Експрес пак изнесе урок на нашия клоун Шарапов-Шерцингеров, като му показа, че може да го бие само ако е с патерици....и то (евентуално) на някой демонстративен мач.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бързо при дъртата да те цуне и ще ти мине .
29
0
 
8
 
! Отговори
е преди 8 години
Федерер не е ром няма как да пусне на Григор .
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се заблуждавайте!!Дедо Роч му пуска аванта в трисетов мач да не се скапва селчото съвсем.Той и без това е със смачкано самочувствие.Абе, ............Провинциалист.
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма какво да се плюнчите по форумите.ВТОРИ КРЪГ ................Знаеш как е!БАСТА!Книгата се пиша с пълна сила.На 25 години стана и ...............ВТОРИ КРЪГ.Може би като удари 40-така да мине в трети.Асюву-маскюву, селска гайда.
26
5
 
7
 
! Отговори
До 40 ..Олег преди 8 години
Много си заблуден.В топ 1000 няма слаби или средни тенисисти, а в топ 100 са само много силни тенисисти. Класирането на Григор Димитров в световната ранглиста е изключително постижение, независимо дали е 8-ми, където беше по едно време или е 28-ми, където е сега. Малко са тенисистите, които сега могат да победят Федерер, а Григор загуби след почти равностойна игра, така че освен Браво за Григор, друго не може да се каже.
25
4
 
8
 
! Отговори
тенесиста Олег преди 8 години
Абе Гришата и до 4 финали да стига му е ок- пак пари ше има. Толкова може мом4ето бе. Плюс това никога световните медии не са го превъзнасяли толкова, колкото нашите. Ние го изкарахме едва ли не супер талант. А той е един супер талант за БГ, но иначе среден тенесист за света. Е може би мааалко пове4е от среден, защото средните тенесисти са след номер 10 до към може би номер 20. Не знам. Да шиба кака Николл и да прави мангизи. Амин
24
0
 
2
 
! Отговори
разбирач преди 8 години
До hahaточно Бризбън се казва ;)
23
2
 
12
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 8 години
Гришка, приличаш на талибан, щом не се бръснеш. Играл като равен, но загубил накрая. Страхотно съждение на Нестерова. Става за журналистка.
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МАЧКАЙЙЙЙЙЙ......... :)
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дядя Федя не прощава!
20
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ъъъъъъъъъъ, тва кой кръг е? Май е 3-ти. направо се е надскочил Дришко този път.
19
4
 
6
 
! Отговори
CooolVN преди 8 години
Как така мача завършва 6:4,7:6,6:4...само според експертите от днес.бг мача завършва с 5:4 в третия гейм...без никой да се е отказал;)))
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зрелите опитни мъже винаги знаят как да задоволят женското око и въображение. Докато черноработникът се опитва да установи как да вдига.....правилната ракета и колко снимки на часовника си да направи, швейцарската секира си показа остротата.Поздрави за победителят и бащата на две двойки близнаци, две момиченца и две момченца!Евала Федерер! На такъв мъж можеш да му целуваш...краката и Всичкото!
17
4
 
6
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Уф, айде стига хейт. Сезонът тепърва започва, един загубен мач не е от значение. След слабото представяне миналта година не може да се очаква да мачка наред, още повече, когато играе срещу Федерер.
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв "нашенец" е тоя бе??!!
15
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ТенЕсистПрав си.Следващата известна ще е Лили Иванова както е тръгнало.Очаквам скоро "папарашки" снимки с Лили.
14
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя фил го гледаме от години.Аха .........ама НЕ.Това му беше.Хората станаха на по 40 години и още бухат с ракетата а асковското за нищо не става.
13
2
 
2
 
! Отговори
haha преди 8 години
Нашенецът загуби в три сета на четвъртфинала в Бризбън________________________________________________________Мария Нестерова,Brisbane се произнася Бризбейн. Това не е бурбьн а име на град.
12
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Интересно защо не сменят името на Рали Дакар при положение, че то от няколко години се провежда в Южна Америка и няма нищо общо със столицата на Сенегал.