Джокович победи Надал в Доха

Сърбинът: Играх тенис, близък до съвършенството
9 яну 2016 22:38, Анисия Иванова
12
Джокович победи Надал в Доха
Снимка: Reuters

Водачът в световната ранглиста Новак Джокович победи Рафаел Надал с 6:1 и 6:2 и спечели своята 60-та титла в кариерата си на професионален тенисист.

"Начинът, по който спечелих победата, ми дава още повече самочувствие, каза Новак Джокович след победата си, за която получи купа с позлатен орел. С Рафаел си знаем и сърцата. Това беше огромно предизвикателство с огромно емоционално измерение. Беше супер! Днес аз играх тенис, близък до съвършенството. Още от началото на мача успявах да спечеля всяка точка, както исках".

Сърбинът, който доминираше през 2015 година в световния тенис, започна изключително успешно и новата година и победи с лекота своя голям съперник Рафаел Надал, пети в световната ранглиста. Днешният финал в Доха бе 47-ият мач между двамата известни тенисисти, като балансът е 24 победи за Джокович и 23 за Надал.

През миналата година Новак Джокович загуби на четвъртфиналите от Иво Карлович тук, а след това имаше невероятен сезон, в който игра в 15 финала и спечели 11 турнира.

Въпреки че се очакваше неизвестност в срещата, в първия сет Ноле загуби само един гейм. Още на старта на втория сет Джокович направи пробив, а след това със зрелищна игра стигна до победата.

Новак Джокович спечели в Катар премия от 201 165 долара и 250 точки за класацията на АТР, а Рафаел Надал - съответно 105 940 долара и 150 точки за АТР.

Още за спорт четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно на нула за балканджиите! Браво, братовчеде! Редовно ме изненадваш с нещо, уникална игра!
6
3
 
8
 
! Отговори
123 преди 8 години
Браво Ноле, отново показа славянското превъзходство над ***
5
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е резултата от злобата +допинга.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мачкай Нолеееееееее!!!
3
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Откачено сръбско ***! Да му е честита титлата!
2
0
 
36
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Зловещ тенис от Новак! Просто красота!
1
1
 
33
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Тоя сърбин откачи буквално. Надал игра много добър тенис, щеше да бие и Федерер с 2-0. Но срещу себе си имаше ненормалното *** Джокович. Имах чувството по едно време, че Новак се ядосва че Надал си взе 3 гейма на негов сервис. Искаше да го опозори на нула!