Пиронкова с победа в Сидни

Пловдивчанката надделя над Леся Цуренко
Обновена: 10 яну 2016 11:15 | 10 яну 2016 11:15, Веселина Йорданова
5
Пиронкова с победа в Сидни

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се класира за втория кръг на турнира на твърди кортове в австралийския град Сидни с награден фонд 753 хиляди долара.

Пиронкова, която получи "уайлд кард" за участие в основната схема на турнира, победи Леся Цуренко от Украйна със 7:6(6), 6:2 за 1:58 час.

Така българката прекъсна серията си от седем поредни загуби.

Пиронкова направи пробив за 4:3 в първата, а при 5:4 сервираше за сета. Тогава тя загуби подаването си и след това се стигна до тайбрек. В него Цуренко имаше сетбол при 6:5, но българката спаси, а след това спечели с 8:6 точки.

Във втория сет Пиронкова доминираше и даде само два гейма на съперничката си.

28-годишната Пиронкова, 59-а в световната ранглиста, е шампионка от надпреварата през 2014 година, когато спечели и единствения си трофей в състезанията на УТА в кариерата си досега.

С успеха българката спечели 55 точки за световната ранглиста и 10540 долара от наградния фонд.

Във втория кръг Пиронкова ще играе с победителката от мача между Белинда Бенчич (Швейцария) и квалификантката Миряна Лучич-Барони (Хърватия).

В други срещи от първия кръг Каролин Гарсия (Франция) отстрани сънародничката си Кристина Младенович със 7:6(4), 6:4.

Йелена Янкович (Сърбия) се наложи над КоКо Вандевеге (САЩ) с 6:3, 6:4.

Ана Каролина Шмидлова (Словакия) победи шестата поставена Тимеа Бачински (Швейцария) с 1:6, 6:1, 6:3, а рускинята Светлана Кузнецова разгроми Тами Патерстън (Австралия) с 6:2, 6:0 за 63 минути.

Още спортни новини четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 8 години
Победила е благодарение на подкрепата на ав$$$тралиеца , той как не се е похвалил с някоя снимка с Пиронкова на фона на бг- байрака
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво момиче! Играй си играта и не обръщай внимание на местните. Тук всеки, който не влезе в игрите на местната спортна федерация и не им изкарва пари веднага става "гад ***" и "***"
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно , трябва да е станало някакво чудо, щом Пирончето е спечелило мач
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напишете нещо за ДришУ.Чух че щял да играе в някакво квартално турнирче.Тоя така го е закъсал че не смее да се покаже на нормален турнир.Очаквам скоро да се появи по чаланджърите.Неизбежно е.А Дедо Роч който трудно победи Селския току що загуби с класическото за зала 6:4,6:4 от номер 14 в ранглистата.Извода е:Който не може да бие *** в два сета скоро губи от който и да е.
1
2
 
7
 
! Отговори
<><> преди 8 години
В класацията за най сексапилни тенисистки бяха турили господин Уйлямс , а Пиронкова я нямаше :) Имаше и други змейове де освен един от братята Уйлямс