Гришо с ударно начало в Сидни, отстрани уругваец

Българинът надви над Пабло Куевас със 7:6(2), 6:4
13 яну 2016 07:27,
12
Гришо с ударно начало в Сидни, отстрани уругваец
Снимка: архив, Ройтерс

Първата ракета на българския тенис при мъжете Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на турнира в Сидни, Австралия, след като надви 41-ия в света уругваец Пабло Куевас със 7:6(2), 6:4.

По този начин българинът успя да си вземе реванш от по-опитния си противник за загубата на турнира в Истанбул през изминалата година. Това бе трета среща между двамата и втори успех за нашето момче.

Първият гейм бе абсолютно равностоен, като се стигна до една единствена точка за пробив в него, която бе в полза на уруса и бе отразена от Гришо в 5-ия гейм.

По време на сета, на откриването, нямаше никакви пробиви и се стигна до тайбрек.

В него нашето момче поведе ударно с 6:0 след три минипробива, а уругваецът успя да вземе само две точки в него и при третия си сетбол българинът не сгреши.

Хасковлията започна силно втория сет и стигна до пробив още при първия гейм в него, след като имаше пред себе си три шанса и при третия огъна неговия противник с хубав бекхенд.

В четвъртия гейм Гришата трябваше да спасява две точки за пробив, но си взе подаването, а в петия изпусна три шанса да стигне до два пробива аванс.

В седмия гейм Гришо отново пропиля три шанса за втори пробив, но в крайна сметка постигна своето.

На 1/4-финал българинът вероятно ще срещне украинеца Александър Долгополов, който има лесна задача с Алесандър Саркисян днес.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С кого си ляга Григор си е негов проблем, това, че вие четете като невидели, всяка жълта новина е ваш проблем. А най-лошото е, че има хора, които възприемат всяка победа на Григор като личен техен неуспех и имат нуждата да го оплюят дори и тогава
4
0
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Хубаво начало за Гришо. Пабло Куевас е труден противник - през март 2015 беше 21-ви в ранглистата, което е адски много. По принцип сред топ 100 са само силни тенисисти, а в топ 50 са много силни. За топ 20, топ 10 и топ 5 да не говорим, но за там голяма роля играят и контузиите.
3
6
 
0
 
! Отговори
Cleo преди 8 години
Kakwo bil udaril???? S 2 tie breaka e pobedil nqkakyw ot obslujwashtiq personal ...SmEh...
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре е да започне да играе и да е известен с победи, а не с кого си ляга, защото е смешно, но пък в България това с кого спиш е основна сензация и гордост между хората, нали имаме "чудесни" морални ценности!
1
18
 
3
 
! Отговори
oт Сидни Ав$тралия преди 8 години
браво!Историята ни учи че славните неща в БГ са дошли имено отвън!И аз като него тук в Сидни съм като един Левски - ако пИчеля, пИчеля за цял народ, ако губя губя само себе сиРодения да пълзи не може да лети. А Орела напуска страната и отива където поиска, връща се когато поиска и винаги си остава Орел където и да отиде,а врабеца си остава закотвен цял животДовиждане от Сидни Ав$тралия