Неймар влиза в съда за измама

Магистратите търсят далавера в трансфера му в Барселона
13 яну 2016 16:10, Красимир Ангелов
4
Неймар влиза в съда за измама
Снимка: БТА

Нападателят на Барселона и трети в класирането на ФИФА в анкетата за Футболист на годината - Неймар, е призован в съда, за да отговаря по обвинения в измама. Обвиненията касаят преминаването на играча от бразилския Сантос в Барселона, съобщава Франс Прес.

Бразилският талант трябва да застане на подсъдимата скамейка на 2 февруари. Родителите, както и двама от ръководителите на клуба, трябва да се явят на първо изслушване в съда ден по-рано. Става дума за бившия президент на Барселона Сандро Росей и на сегашния такъв Хосеп Бартомеу, както и двамата бивши президенти на Сантос- Луис Алваро де Оливейра и Одилис Родригеш.

По-рано беше съобщено, че майката на футболиста- Надин Гонсалвеш да Силва Сантос също е заподозряна в измами и корупция. Отделно от това, инвестиционният фонд DIS, който е притежавал 40 процента от правата на Неймар, е дал под съд самия играч, баща му, мениджърите около Неймар и ръководството на Сантос за пропуснати печалби.

Бразилското чудо пристигна при каталунците през лятото на 2013-а година, като първоначално беше обявено, че Барселона е платила 57 милиона евро. От тях 17 милиона са влезли в касата на бившия му клуб Сантос, а останалата част във фирма на майката и бащата на играча. Обвиненията към майката могат да бъдат такива, че тя притежава 50 процента от семейната фирма.

Но преди близо една година- в края на януари 2015-а, ръководството на Барселона обяви, че нападателят е преминал при тях всъщност за 86,2 милиона евро. Клубът беше принуден да направи това изявление, след като бащата даде съгласието си да бъдат разкрити детайли около сделката.

Във връзка с тези нови данни Националният съд в Мадрид започна разглеждането на дело срещу президента на Барселона Сандро Росей, който е обвинен, че е получил подкуп, за да обяви Неймар с по-ниска трансферна сума.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Барселонанеймар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 8 години
А дали някога европеецът Роналдо си е помислял за такива неща? Защо не се напише колко е дал и дава за благотворителни цели? А колко са дали Меси и Неймар?
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
nekoi moe li da 4atne ako Efendi Mestan bese imal mesto u Brkailona da ritniarstva s Messiii kakvo ste da umesiat
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меси е най-великия футболист на всички времена
1
3
 
3
 
! Отговори
Плавник преди 8 години
Нормално! В Барселона всички са престъпници. Начело с Меси укриващия десетки милиони данъци.

Спонсорирани публикации