Гришо почна с чиста победа на Australian Open

Димитров спаси три сетбола и надви Лоренци с 6:3, 7:6, 6:3
18 яну 2016 11:44, Красимир Ангелов
39
Гришо почна с чиста победа на Australian Open
Снимка: Reuters

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на Australian Open, побеждавайки италианеца Паоло Лоренци с 6:3, 7:6 (8), 6:3.

Хасковлията направи фалстарт, допускайки пробив още в първия гейм на двубоя, но още в следващата партия изравни резултата. Двамата си взимаха подаванията до осмия гейм, в който Гришата отново проби, след което спечели първия сет на собствен сервис.

Далеч по-интригуващ беше втория сет, в който Лоренци имаше ранна възможност за пробив, но Димитров се измъкна и изравни. Веднага след това българинът имаше две точки за пробив, но ги профука. Стигна се до тайбрек, в който италианецът поведе с 3:1, 6:4 и 7:6, но нашето момче показа страхотен характер и спаси поредица от сетболи, за да затвори тайбрека с 10:8 в своя полза.

Третият сет не започна добре за Григор, който загуби подаването си, озова се назад с 1:3 гейма и се измъчи в петия гейм, но все пак удържа и при сервиса на Лоренци стигна до точка за пробив, която използва веднага - 3:3!

Нашето момче продължи да налага много високо темпо на игра и не след дълго успя да пробие противника си още веднъж, доближавайки се само на гейм от победата. На своето подаване Димитров стигна до три мачбола и реализира първия от тях.

Във втория кръг Димитров ще играе срещу Йозеф Ковалик или Марко Трунхелити, които са доста назад в ранглистата.

Още тенис новини от Australian Open четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Абе потника 32Прочети ТОВА. То е от днес. Моят коментар е от вчера.Явно не само на мен ми е направило впечатление безвкусното потниче на селянина."Григор Димитров и Серина Уилямс са 1 на Аустрелиън Оупън. Телевизионният канал Фокс спортс класира двамата заради ексцентричността, с която изиграха първите си мачове. Гришо излезе с потник. В същото време Серина впечатли с голо коремче."
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 31Поздравления, можеш да броиш до 5.Като ми гледаш граматиката ........?!Ти си пълен ***.Граматиката ми си е добре но ти не си добре.А ако те мъчи провинциалният произход НЕ МИ ПУКА, ***.
25
0
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 12 преди 8 години
В коментар от 4 изречения използваш 5 производни думи на "село". Явно ти е много близка тая думичка... И като ти гледам граматиката, не е трудно да позная какъв си. Много често "Крадецът вика: " Дръжте крадеца"! :)
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Бедните мъже харесват жени с големи гърди"Пропуснали са да уточнят " И по-възрастни".Що ли се сещам за един комплексар от Асково.......
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само като прочета това "ПОЧНА" и всичко ми е ясно.Явно автора на статията е от селата както и ***.
22
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Бахор 20Найк нищо не дават!!Те предлагат а ти си избираш от гамата.А това че селянина си остава селянин forever се вижда от начина му на обличане.Потничето майна, нъл тъй, кЪт спасител на плажа в Приморско заобиколен от дебели рускини.
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Селяци са роднините ти жени, ти четейки написаното си най -големия. Сигурно и ти отглеждаш или ще отгледаш някой *** като теб.А ти си гледай квото искаш, само не ръси птичия си мозък тук. Аййй сиктир верно,аман от пишман неграмотни тарикати
20
4
 
4
 
! Отговори
Дядо Матейко преди 8 години
До "По публикацията работи: ***"Господине, да не би Вие да си пиете кафето с Григор Димитров, та го наричате с нелепото име "Гришо"? Питахте ли го дали той харесва това име? Или се присъединявате към жълтата преса, която се опитва да лепи *** имена на публичните личности?Ай сик...!
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бай Иван от строежа отсреща ходи със същия потник. Само дето няма логото на Найк.
18
3
 
10
 
! Отговори
Бахор преди 8 години
Квото са дали от Nike - това е облякъл. И Ник Кирьос носеше абсолютно същия потник 1:1. При жените също има със същия потник с по-тънки презрамки. Това е поредната смотана модна линия на Nike, да не мислите че Гришо ходи да си ги купува от магазина ;)
17
5
 
7
 
! Отговори
Рюдигер преди 8 години
Най - добрият български пенисист ще бъде оформен пак от Дядя Федя!
16
2
 
1
 
! Отговори
Веско преди 8 години
Личи си че има някаква контузия. Дано не му попречи и отшуми.
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спрете с този потник и с тези глупости.Простотията Ганьовска ще ни удави и заличи от картата на света.Радвайте се на успехите му,какво му надничате под юргана само. Браво Гриша, само напред.
14
2
 
2
 
! Отговори
До анонимен 12 преди 8 години
Бате, ти първо си оправи граматиката, пък тогава коментирай "28-мият".
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ша мъ ПОЧВАШ ли или а съ огащвам..........
12
3
 
7
 
! Отговори
. преди 8 години
Марийка го обличашв по-добре от Николчето.
11
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Потничето е в стил "бадемайстер от Кошарица" по времето на соца в Слънчев бряг на плажа предхотел Делта.
10
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До flying man 10Ти да не си щатен защитник на *** по форумите бе селчо?Не коментираме играта на тоя *** защото какво има да коментираш на 28-мият.Коментираме че селянина излиза от селото но селото не излиза от него.Облича се селски, говори англиски като пакистански servent, държи се нефелно.........
9
13
 
6
 
! Отговори
профи преди 8 години
ВИЖТЕ РОЗОВО-ЧЕРВЕНИЯ ПОТНИК НА ГРИШО ...СПОРЕД МЕН ГО Е ВЗЕЛ ОТ ГАРДЕРОБА НА НИКОЛ ШЕРЦИНГЕР!!!
8
4
 
22
 
! Отговори
flying man преди 8 години
Естествено, все ще се намери някой злобар да каже нещо... Ако не е за играта, ще е за потника, за гащите, чорапите... Само че Григор го знаят по целия свят, а за нас (вас) кой е чувал! Жалки...