ЦСКА, Литекс и Локо ще ритат в своя си Висша лига

Клубовете ще трябва да представят банкова гаранция от 2,5 млн. лв.
20 яну 2016 09:22,
35
ЦСКА, Литекс и Локо ще ритат в своя си Висша лига
Снимка: Bulphoto, архив

Нов формат на първенството трябва да стартира от следващия сезон, ако Изпълкомът на БФС гласува предложението за формиране на Висша лига с 12 отбора, съобщава "Тема спорт".

Революционните промени са провокирани от най-високо ниво. Идеята е от лятото в елита да се завърнат ЦСКА и Локомотив (София) със забележката, че двата клуба трябва документално да изчистят статута си. В новият формат е предвидено място и за Литекс, който явно няма да бъде изхвърлен във втория ешелон.

Също така вече ще има железни правила за всички отбори в елита - всеки, който иска да почне новия сезон във Висшата лига, ще трябва да предостави банкови гаранции за 2,5 милиона лева, лицензиран по нови изисквания стадион с осветление и други екстри.

Ще бъде сформирана работна група от юристи и спортни ръководители, които да изчистят проекта идейно и да го поднесат за гласуване.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Gost преди 8 години
На градев и тоя сливенски наркоман честито доразсипаха футбола *** пални *** ама има господ нека си останат само те таман два мача и до там но те няма да спрат идва реда лудогорец ;берое ;монтана ;ботев успех рогати мамка ви деиба
22
0
 
1
 
! Отговори
... преди 8 години
A
21
0
 
1
 
! Отговори
майорски преди 8 години
е дали ще е А-ПФГ или висша лига каква е разликата ?или се правим на европейци пак ...копираме Англия ....скоро:Левски ще се преименуват .....ЛевгеиЦСКА ще бъдат ......................педи-СКАЛудогорец ще са .................ЛудогейБотев Пл стават ...................Босвирка Пловдивтака ще получават субсидий от Европа ...и ще си купуват играчи !ПОРНОГРАФИЯ!!!Берое....................................Чикиярое
20
2
 
2
 
! Отговори
Макарона преди 8 години
До AskeУ грешка си,бате ! У ,,най-висшата лига,, може да играе само и единствено,,Геренбахче,, от с. Подуене !!!
19
0
 
6
 
! Отговори
Шарли Ебльо преди 8 години
Сега Перукевич и другият плеш.вец от Сливен се чудят как да изметат нас.аното....
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре не ми е ясно едно ами другите отбори от Б и В група които се класират на първо място или поне се борят за промоция в горна група какво ще правят ако върнат един вид служебно ЦСКА Литекс, Локомотив в "елита" ? Те по-прости ли са че са се трепали от работа че да ги прецакат така.. Нали уж трябва да е на чисто как с едно такова действие ще се започне на чисто?Накарайте клубовете вместо в чужденци да влагат пари в бази и юноши после да се борят да влязат там където могат... така ще има футбол
17
7
 
3
 
! Отговори
полето преди 8 години
Никой не го е грижа за панчревци, надежденци, подуянци, овакупелци, коматевци и всякаква подобна ***.
16
0
 
5
 
! Отговори
маке преди 8 години
у бг-то сичко е обръкано футбола е спорт а не бизнес и докат си остава бизнес от мен и една стинка неке да видите
15
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DMS ЧОРБА!!!
14
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БРЕЙИ какво му е велико на ЦСКА???Това, че при комунизма обирашеиграчите от всякаде и ги пълнеше с народни пари???Кога е играл за последно в европейски клубни турнири и е стигнал по-напред от Левски???Били велики някога преди 10.11.1989 с парите на държавата!!!!Смешни комунистически *** с измислена история са ЦСКА!!!Кога са отстранявали германски отбор???Смешни нещастници!!!!
13
8
 
6
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Волен ще започне с подуенското мафиотско клубче, айде у лево, така ли да продължаваме - СЪБОДЕТЕ СЕ, имате малко време.
12
7
 
5
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Ето това е закона, а не да слушаме само за далавери и играчи от чужбина, но заедно със собственика в затвора и агентите на играчи, там е далаверата и задълженията. За мен задълженията не са на клубовете, а на собственика - да сте чули на запад за някои клуб със задължения - не, задълженията и фалита е за собственика, за това наказанието е за нега.Тогава спокойно ще имаме футбол - чули Михайлов, нещо ново измислете, иначе наистина ще останем без футбол - Представи си , че Волен стане примиер.
11
2
 
8
 
! Отговори
реалист преди 8 години
България затова е на това дередже, защото законите е правят за този или онзи. Предлагам да напишем закон и да оправдаем изнасилвача, защото е бил кмет.
10
0
 
6
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Време е да се наказват лакомиите на съдържателите, а не отборите - договорите се сключват от този, горе,, нека той да фалира, колко е просто и елементарно. Бизнесмена отива където му е мястото, а клуба остава на чисто към държавата и който му стиска да го купува - като влезе един лакомник в затвора или му се конфискува всичко, да видим , дали повече ще се правят далавери .
9
2
 
8
 
! Отговори
Ivo преди 8 години
Така става когато мазни *** цугини управляват всичко. DMS Bobi Mihailov
8
20
 
22
 
! Отговори
БРЕЙ преди 8 години
ТОВА КЛУБЧЕ ДЕТО Е НА ПОВЕЧЕ ОТ 100 ГОДИНИ,ДЕТО СЕ ОБЕДЕНИ СЪС СПРАТАК СФ ЗА ДА ВЗЕМЕ ПРАВАТА МУ И БЛАГАТА МУ,ДЕТО ИГРА ЗА СМЯХ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА,ДЕТО ИМА ЗАДЪЛЖЕНИЯ,АМА ВОЖДОВЕТЕ ГИ ПОГАСИХА ,ДЕТО МУ СТРОЯТ СТАДИОН БЕЗ ПАРИ,ДА НЕ БИ ДА Е ЗАСЛУЖИЛ ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН ВЕЛИК КЛУБ,КАТО ЦСКА.ВИЕ МИСЛИТЕ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ,КАТО СРИНИТЕ ЕДИН ОТБОР,КАТО ЦСКА ЩЕ УНИЩОЖИТЕ ДУШАТА НИ,ДЪЛБОКО СЕ ЛЪЖИТЕ,НОВОБОГАТАШИ.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Откъде ще се намерят цели 12 отбора с по 2.5 млн. лева и лицензиран стадион всеки?Защото 2 от гореописаните не влизат в тая категория.
6
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Без ЦСКА, Локомотив и Литекс никой не плаща 4 лв. да гледа "А трупа" по ТВ. Ся за пари ще въртят дупетата мерзавците.
5
2
 
15
 
! Отговори
niki преди 8 години
Да разбираме така, има правилник на БФС, но той може спокойно да не бъде спазван от известните отбори, щото не друго ами са известни?!?!Абе ****кави да *** и гнусни, продажни бок*уци, СПАЗВАЙТЕ СИ ПРАВИЛНИКА!!!!
4
3
 
22
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Видяха, че им замина и телевизия и права и всичко и омекнаха ***. Айде сега си играйте сами - Пеевски и Бойко срещи бизнесмена им. Разпределяйте си купите и бъдете велики.