Замесиха Лейтън Хюит в уговорените мачове в тениса

Лъснаха имената на 15 тенисисти от огромния скандал
21 яну 2016 18:09, Красимир Ангелов
8
Замесиха Лейтън Хюит в уговорените мачове в тениса
Снимка: БТА

Знаменитият австралийски тенисист Лейтън Хюит, който тази нощ сложи край на кариерата си, е част от скандала с уговорени мачове, съобщава интернет портала "Show Legend". Аферата с черното тото в тениса бе разгласена от BBC и набира сила.

Сайтът публикува списък с 15 имена, за които се твърди, че са участвали в съмнителни мачове.

"Това, което направихме е, че разкрихме имената, които бяха скрити от обществеността. Това не означава, че тези тенисисти са участвали в уговорени мачове, а че на техните срещи е имало съмнения заради големия брой залози за определен изход", застраховата се от сайта.

В списъка освен Лейтън Хюит са още руснаците Игор Андреев, Теймураз Габашвили, Александр Богомолов, Лукаш Лацко (Словакия), Иван Додиг (Хърватия), Андрей Голубев (Казахстан), Хуан Игнасио Чела (Аржентина), Матю Ебдън (Австралия), Ян Хайек (Чехия), Алберт Монтанес, Даниел Химено-Травер (и двамата от Испания), Янко Типсаревич (Сърбия), Майкъл Ръсел (САЩ) и Денис Истомин (Узбекистан).

Самият Хюит отрече категорично да е част от чертото тото в тениса. По ирония на съдбата, броени часове преди името му да бъде замесено в скандала, той сложи край на знаменитата си кариера. Това стана факт, след като тази нощ 34-годишният австралиец отпадна от откритото първенство на своята страна след загуба от испанеца Давид Ферер с 6:2, 6:4, 6:4.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За Иван Славков имаха съмнения и след това успяха да осигурят доказателства. Тук без доказателства ли ще карат? Малко е като нашата приказка "Аз да кажа, че сестра ти е ..., ти после доказвай, че нямаш сестра".
3
3
 
13
 
! Отговори
Христаки преди 8 години
Альо, Бибисито....Енди Мърли как спечели Уимбълдън?
2
25
 
11
 
! Отговори
Дришо-Перача преди 8 години
Не вижда,м името на Асковското а съм на 100% убеден че е в играта.Да не говорим че участва в пране на пари и точене на компании спонсори.Миналата година има около 800 хил долара от наградни фондове а от реклами ......7 милиона???Обикновенно от реклама приходите са съизмерими с тези от реклама (рекламодателите плащат за спечелени точки и място в ранк листата).Единствен Федерер има в пъти повече доход от реклама. Дори Ноле е 1х1.И хоп Дришко 1х7 ???
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Забравили са да "разследват" уговорените мачове между Федерер и Вавринка. както и победите на Джокович в 5 сета (висок коефициент), когато лесно може да бие и в три.

Спонсорирани публикации