Лудогорец дръпна с 5 точки пред Левски

БФС анулира резултатите на Литекс, разградчани докосват титлата
22 яну 2016 16:49,
17
Лудогорец дръпна с 5 точки пред Левски
Снимка: архив, Булфото

Всички резултати на Литекс от есента бяха анулирани. Това решение взе Спортно-техническата комисия към БФС, след като Изпълкомът потвърди изхвърлянето на "оранжевите" от "А" група.

Още по темата

При това положение най-ощетен е Левски, който игра три пъти срещу Литекс и спечели 7 точки, които сега му се отнемат. От актива на Лудогорец пък ще бъдат извадени само 2, спечелени от шампионите в двете им срещи с ловчанлии.

С оглед това развитие в класирането на "А" група настъпват известни промени. Лудогорец става едноличен лидер с 36 точки, а Левски остава на второто място - 31 пункта. 

Ето и официалното съобщение:

На основание влязло в сила решение на ДК при БФС от 16.12.2015 година и предвид факта, че нарушението е извършено през първия полусезон, съгласно чл.24, ал.11, буква а/ от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2015/2016 година, изиграните срещи от ПФК Литекс (Ловеч) от 1-ви до 20-и кръг, включително, се анулират.

На основание влязло в сила решение на ДК при БФС от 16.12.2015 година и във връзка с чл.6,ал.7 от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2015/2016 година отборът на ПФК Литекс (Ловеч) през следващия сезон 2016/2017 ще се състезава в "Б" ФГ.

Още спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
3
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 8 години
А !!! Перукевич, Голото теме от Сливен и Венци Торбата ще измислят нещо ,та милиционерите от ,,Геренбахче,, да станат ,,ЧЕМПИЪНИ,,...Ха,ха,ха...
13
1
 
10
 
! Отговори
Петърчо преди 8 години
Хайде сега тези дето реваха че Левски са виновни за всичко нека кажат как така този отбор има полза от изгонването на Литекс след като губи цели 7 точки, далеч повече от всички останали отбори в група А. колко хубав план. ЦСКА и Литекс по всичко личи че следващия сезон ще за заедно в Б група. Случайност? Но едно е да извадиш отбора от А група с цел сливане с друг отбор но от това да пострада друг отбор който по някоя причина ти е сред основните съперници? Жалко и долно. Литекс е срам за България
12
8
 
7
 
! Отговори
ЦСКА преди 8 години
Ей,Богу !!! Пак ,,Геренбахче,, ще се размине с титлата !!!/Ако Перукевич не измъдри нещо ново/
11
8
 
6
 
! Отговори
hohahi преди 8 години
Само при прочитането на първото изречение и думичката "доблест" ми стана безпредметно да чета нататък. Спомням си през 2008 че мустакатия *** с наводнени очи и ***, празна и надменна усмивка обясняваше как нямали моралното право да участват в квалификациите за ШЛ вместо ЦСКА, но всички знаем какво се случи после. Разбира се последваха *** оправдания след това, просто не проумявам що за наглост и лицемерие трябва да имаш, че да се стъкмяват подобни декларации и да се приема ролята на жертва в случая. А дали щеше да има подобни словоизлияния ако 5-те точки бяха в техен актив, а не пасив
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако е започнал втория полусезон как се правят трансфери, като по правилник не може да се правят такива по средата на сезона.
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първия полусезон свършва с последния мач преди зимната пауза , така че леевски остават на 5 точки зад лудогорец . Никъде не пише , че е от 18 или 20 кръга
8
2
 
7
 
! Отговори
1221 преди 8 години
мача е от втория полусезон
7
3
 
6
 
! Отговори
Не ми е ясно... преди 8 години
Доколкото разбрах, ако даден отбор бъдат изваден от А група, то се премахват точките му само от текущия полусезон.В А група по програма трябваше да бъдат изиграни 36 кръга, което би трябвало да означава, че всеки полусезон се състои от 18 мача.Мачът между Левски и Литекс беше в 20-тия кръг. Това не означава ли, че това е вторият кръг на втория полусезон? Т.е. само резултатите от 19-тия и 20-тия кръг трябва да бъдат анулирани?
6
4
 
8
 
! Отговори
Втори полусезон? преди 8 години
Злополучният мач Левски-Литекс не се ли игра през втория полусезон? Де факто това беше третият мач помежду им от общо 4, което означава, че трябва да е бил през втория полусезон.
5
3
 
9
 
! Отговори
1221 преди 8 години
На основание влязло в сила решение на ДК при БФС от 16.12.2015 година и предвид факта, че нарушението е извършено през първия полусезон. ПОЛУ СЕЗОНА Е 18 КРЪГА.
4
1
 
17
 
! Отговори
niki преди 8 години
Абе хора, има си правилник, трябва да се спазва! Стойчо Стоилов като е пр*ст и глуп*в и не го е чел, така им се пада.Продължавайте да си назначавате неграмотни хора за шефове и после се чудете що така станало и нямало ли някаква вратичка....
3
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сараите и бостанът превзеха и футбола. Догодина ЦСКА и Литекс в Бгр. нека си се избиват помежду си. Така няма да пречат на двете Л-та, които на разменено гостуване ще си печелят шампионата. Шиши и турците доволни, който и да бие все е техен отбор. Тиквата и той ще се нагуши. Щастие и рози. И Преслава да пее.
2
2
 
31
 
! Отговори
Кривондел преди 8 години
Странно - от цялата история най-много печели Лудогорец, но всички обвиняват Левски за това, че правилникът е приложен КОРЕКТНО. Там си пише черно на бяло - вадиш отбора, вадят те от групата.
1
12
 
15
 
! Отговори
... преди 8 години
Епа те лудогорец да не се радват много много, че виж в най-скоро време и те отлетели към Б групата! Поради обичайните причине де!

Спонсорирани публикации