Шеф в тениса: 18 потвърдени случая на уговорени мачове

8 тенисисти са наказани завинаги, обяви босът на АТР
27 яну 2016 15:44, Красимир Ангелов
0
Шеф в тениса: 18 потвърдени случая на уговорени мачове
Снимка: БТА

18 са потвърдените случаи на уговорени мачове на високо ниво в световния тенис, а шестима състезатели са дисквалифицирани завинаги, обяви президентът на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР) Крис Кермод.

По-рано днес АТP, Женската тенис-асоциация (WTA), Международната федерация по тенис (ITF) и четирите турнира от Големия шлем обявиха създаването на обща антикорупционна структура за борба с уговорените мачове.

По думите на Кермод, подобна структура с грижа за запазване на морала в тениса има от 2008-а година. За това време въпросната комисия е разкрила 18 случая на уредени мачове на високо ниво в професионалния тенис, а шестима тенисисти са били извадени пожизнено.

Кермод добави, че новата антикорупционна комисия ще има широки пълномощия, което ще й помогне за по-интензивно и по-дълбоко разследване на съмнителни случаи за евентуално договаряне на мачове и машинации в тениса.

Австриецът Даниел Келерер пък стана първият тенисист, който получава доживотна дисквалификация, след като се разбра, че срещата му с Александрос Якупович от Гърция е била манипулирана.

Още за развитието на скандала в тениса четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации