Отмениха глобата от $500 000 за българските щанги

Остава наказанието да не участваме на олимпиадата
29 яну 2016 20:09, Александър Попов
2
Отмениха глобата от $500 000 за българските щанги
Снимка: Булфото, архив

Международният арбитражен съд в Лозана уважи искането на Българска федерация вдигане на тежести (БФВТ) и отмени наложената й глоба от страна на Световната щанги федерация в размер на 500 000 щатски долара, съобщиха от федерацията.

Така арбитърът от Германия Мартин Шимке на практика се съобрази с жалбата на българската страна при взимането на своето решение.

В понеделник по време на изслушването в Лозана адвокатите от българска страна д-р Борис Колев и Елена Тодоровска, както и президентът на БФВТ Неделчо Колев пледираха отпадане на глобата, което бе приоритетно от наша страна в казуса с оспорването на наложените от IWF санкции.

Арбитражът остави в сила решението за неучастие на български щангисти на олимпийските игри в Рио. Арбитър Шимке ще изпрати своите мотиви до 13 февруари.

Това е първият случай в историята, когато се отменя глоба на Международната щанги федерация. Решението на практика в момента напълно удовлетворява исканията на българската страна, за която приоритетно бе отпадането на паричната санкция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
0
 
! Отговори
ined преди 8 години
В Българската федерация по допинг намерили щанги.

Спонсорирани публикации