16-годишна рускиня - най-добра фигуристка при жените в Европа

Второто и третото място е отново за рускините
30 яну 2016 10:14, Анисия Иванова
46
16-годишна рускиня - най-добра фигуристка при жените в Европа
Снимка: БТА

Рускинята Евгения Медведева спечели титлата при жените на европейското първенство по фигурно пързаляне в Братислава (Словакия).

16-годишната Медведева, която е световна шампионка за девойки за миналата година и дебютира на шампионат на Европа за жени, изпревари две свои сънароднички.

Медведева водеше след кратката програма и изпълни почти перфектна волна, която включваше пет тройни скока. Единствената й грешка беше падане след двоен аксел.

Тя събра сбор от 215.45 точки и изпревари с повече от пет точки Елена Радионова.
 "Това е много щастлив ден за мен. Когато паднах след двойния аксел бях много тъжна, но след съчетанието плаках от щастие", заяви 16-годишната шампионка.

Радионова, която показа волна програма на музика от Титаник, за втора поредна година печели сребро след сбор от 209.99 точки, а Русия за втори пореден път и шести в историята записва подиум при жените на европейско първенство.

Трета е Анна Погорилая със 187.05 точки, която запази позицията си от миналата година в Европа. Тя изпревари с повече от 10 точки заелата четвърто място Ангелина Кучвалска от Латвия (176.99 точки).

Шампионката от миналата година Елизавета Туктамишева не участва на първенството в Братислава.
Европейският шампионат продължава днес с волната програма при спортните и танцовите двойки. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
4
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
Явно слагачество пред Путин, ясно си личи дългата ръка на КГБ във хибридната война, която кремъл води.
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДжакиКосматите селянките от българия са големи грозотии, но но яко се натискат за бардаците в европа, затова са най-евтините труженички на запад.
15
1
 
10
 
! Отговори
Глюкоза преди 8 години
Танцуй Россия и плачь Европа, а у меня самая, самая, самая красивая опа!
14
3
 
10
 
! Отговори
Джаки преди 8 години
Блятките са най-добрите . Имаше една Катерина Вит от ГДР-то мацка та дрънка побеждаваше но от тогава е гробище в Европата много парички се наливан но резултатите са нулеви ! У нас нещата са направо трагични дори в спортове в които бяхаме номер едно години наред
13
8
 
6
 
! Отговори
до 32 преди 8 години
До 123,***,а при мъжете на първо място,за четвърти път е испанеца Хавиер Фернандес,но за това нито дума ни от теб,ни от руските *** дето са писали тъпата статия,та неговата победа знак за какво превъзходство е,защото всички по земята превъзхождат българите и руснаците,може ли да сте толкова нагли и самозабравили се,гнусни червеи,набийте си в *** кратуни,че на тая планета има и други народи освен вас,не въртите света както самодоволно си мислите,***
12
6
 
20
 
! Отговори
123 преди 8 години
Браво. Поредното доказателство за славянското превъзходство.
11
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво печели като шампионка? Да емигрира на запад ли?
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ShoppТебя - в рот! Чета и се кефя - антируската шпана вие само едно -"Допинг!". Ами че онези от Братислава не са и чували за допинг-контрол и нямат разни модерни хроматаграфи, нали са бедни. Руската физика - най-добрата в света! (това да го чете умникът-шегаджия 22!). Завчера гледах училищен двор там - сняг, малки дечица се обливат с кофи ледена вода. Дай да сравняваме!
9
1
 
26
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Браво на момичето. Няма значение по принцип каква народност е. На 16 години а има толкова награди и то все престижни. Ето това е талант, още веднъж браво.
8
10
 
23
 
! Отговори
тя преди 8 години
*** се , но Русия е велика сила !
7
3
 
17
 
! Отговори
тя преди 8 години
Красиви и талантливи!
6
7
 
8
 
! Отговори
брей преди 8 години
Погорилая облиза два пъти леда.... в цял ръст се изтопурка :))) Трябваше да пуснат латвийката на трето място :)))
5
0
 
13
 
! Отговори
Ина преди 8 години
Наистина Медведева беше най-дбрата! Тази година при жените е рускините наистина са най- добрите, при мъжете бяха учудващо зле , липсваше ми Плющенко. би било страхотно Хавиер Фернандес да имаше конкурент.
4
7
 
21
 
! Отговори
Източноправославен преди 8 години
Русия за втори пореден път и шести в историята записва подиум при жените на европейско първенство. Първо, второ и трето място за Русия. Браво, момичета! Слава на Русия и на руския спорт! Враговете да се пукат от злоба и завист!
3
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хихи, русофобите и от спорт взеха да разбират:). Не знам какво е разрешил "жужи" на руските спортиийр, но знам, че руските спортисти не ум.ират като някои амер. герои-спортисти на 35 години като Флорънс Грифит Джойнър, не се оказват зад решетките заради употреба на допинг като Марион Джоунс и не изглеждат като робокопи като сестрийе Уйлямс. Та, къде казвате, че се друсат?
2
22
 
9
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
До 1Точно!!! Рускините за нищо не ги бива. Не могат да спечелят без допинг!
1
15
 
9
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Нали в Пyтлеристан имаше допинг скандал. Еми, явно всички руски спортисти ползват допинг, щото джуджи им разрешава.

Спонсорирани публикации