БФС се опита да спаси Литекс, сигурен е Попето

Мачовете в квалификациите са голям шанс за нас, заяви той пред Gol.bg
0
БФС се опита да спаси Литекс, сигурен е Попето
Снимка: Булфото

Ръководството на БФС е направило всичко по силите си да остави Литекс в "А" група, но правилата не са го позволили. Това заяви звездата на националния отбор Ивелин Попов специално за Gol.bg.

"Оранжевите" бяха извадени от елита, защото самоволно напуснаха терена по време на дербито с Левски на "Герена" в средата на декември.

"Цялата ситуация в българския футбол не е розова. Не одобрявам решението, но правилата са такива. Можеше да се намери някаква вратичка и Литекс да остане в "А" група. Не съм напълно запознат с правилника, но щом се свикваха комисии и се събра Изпълкомът, не са искали да вадят отбора от елита. Просто правилата не са позволявали друго", каза Попов, който тръгна за големия футбол именно от града на люляците.

Той не скри радостта и от приза Футболист на годината за 2015, който спечели с огромна преднина пред конкурентите си Ивайло Чочев и Георги Миланов. Нападателят на Спартак Москва за първи път грабна наградата, като през 2014 остана втори след победителя Иван Иванов.

"Не съжалявам за преди две години. Така беше писано. Съдбата ми подарява тази награда сега. Значи в този момент е трябвало да я спечеля. Явно не съм бил готов преди две години", каза още Попов.

Той коментира и групата за световните квалификации. Нашите се паднаха в кошмарна компания – Холандия, Франция, Швеция, Беларус и Люксембург, по пътя към Мондиал 2018 в Русия. "Не трябва да се тръгва с голямата кошница и всички да мислят, че трябва да се класираме. Ще играем мач за мач и целта е колкото се може повече младите футболисти да се наложат в националния тим и после да излязат чужбина".

"Да се надяваме, че сериозните съперници ще свалят напрежението върху нас и да успеем да разкрием пълния си потенциал. Срещу такива отбори ще израснем. Няма по-хубаво нещо от това да играеш в центъра на Европа и всички да ни гледат. Отидохме и победихме Холандия в контрола (б.р. – 2:1 през 2012 г.)".

"После доста хора си намериха отбори зад граница. Всеки един изигран добър мач за родината е покана и всички футболисти се гледат под лупа", допълни Попето и накрая отправи пожелание към всички футболни хора за новата 2016 г.

"Пожелавам на всички само здраве, труд и много работа, да не се водят от емоциите и всички да се обединим за доброто на футбола", завърши националът.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари