Официално: Пеп Гуардиола поема Манчестър Сити

Той ще води "гражданите" в следващите 3 сезона
5
Официално: Пеп Гуардиола поема Манчестър Сити
Снимка: Reuters

Дългоочакваната новина е факт - стана ясен новият отбор на Пеп Гуардиола, който напуска германския първенец и лидер в класирането Байерн Мюнхен през лятото.

Както се предполагаше, богаташите от Манчестър Сити спечелиха покера за испанския специалист, който ще води тима в продължение на три сезона. След като стана ясно, че Гуардиола поема Манчестър Сити, официалният сайт на клуба в интернет се "счупи".

В официално изявление пред медиите английският клуб обяви официално привличането на Гуардиола, след като преговорите между двете страни са завършили успешно.

Клубът не пропуска да уточни, че още през 2012 година е водил разговори с каталунеца, който тогава избра Байерн Мюнхен. От Сити акцентират, че са решили да обявят договора на Гуардиола с цел намаляване на спекулациите около отбора.

Настоящият мениджър Мануел Пелегрини пък получава гаранции, че ще се ползва с доверието и подкрепата на клубните шефове както досега, макар и само до 30 юни 2016 година.

По неофициална информация Пеп Гуардиола ще се превърна в най-добре платеният треньор в историята на футбола според параметрите в договора му с Манчестър Сити. Спекулира се за заплата от порядъка на 30 милиона евро на сезон.

Както е известно, преди седмици в германските медии се появи новината, че Гуардиола е отказал по 20 млн. евро на година, за да удължи контракта си с Байерн.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
циника преди 8 години
"Настоящият мениджър Мануел Пелегрини пък получава гаранции, че ще се ползва с доверието и подкрепата на клубните шефове както досега, макар и само до 30 юни 2016 година."е.гати гаврата:). Да му бяха публично събули гащите на Пелегрини, по-малка гавра щеше да е:). Имаме ти доверие, ама до юни тая година....хахахахаха
2
1
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 8 години
Ти сравняваш нашето първенство с английското?Браво на теб- имаш чувство за хумор.Замисли се, защо тези пари са в тяхното първенство, а не в нашето.
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вечна им памят на Менчестър Сити!