Гришо тръгна ударно в Делрей Бийч

Даде само шест гейма на Дуди Села при силен вятър
16 фев 2016 07:30, Александър Попов
7
Гришо тръгна ударно в Делрей Бийч
Снимка: Reuters, архив

Григор Димитров направи перфектен дебют на Delray Beach Open със стабилно представяне в тежки метеорологични условия и 6-4 6-2 над опитния Дуди Села. Българинът намери точния ритъм въпреки мощния вятър и в нито един момент не изглеждаше застрашен от 30-годишния израелец.

За Григор това беше първи официален мач от Australian Open насам, а и самият двубой беше отложен с около 4 часа заради пороен дъжд, но българинът започна концентрирано с жажда за минути на корта.

Талантът ни показа, колко е нетърпелив битката да започне, и след откриващия гейм дори помогна с финалното почистване на линиите. А още във второто подаване на съперника Димитров пласира прекрасен форхенд по обратния диагонал и завърши атаката си със смач за 30-40. Села обаче го изненада със начален удар в тялото, който му помогна да стигне до равенство и да удържи сервиса си.

Димитров продължи да поддържа натиска и надигра излезлия на мрежата израелец за нов брейкпойнт. Този път първия сервис на Села не проработи и последва двойна грешка, която подпечата пробива за 4-3. Григор се чувстваше комфортно в размените от основата линия, спечели разиграване с 23 удара и затвърди на нула, предаде Тenniskafe. Българинът се опита да приключи сета още в следващия гейм и стигна до ново 30-40, след като реагира светкавично на отскочила от филето на мрежата топка и пласира воле, което Села не успя да отрази.

Израелецът обаче отрази сетбола, а спаси и още един, за да направи 4-5. Димитров се нуждаеше от още три възможности на свой сервис, докато успее да приключи спора с 6-4 за 42 минути. Григор определено се приспособяваше далеч по-добре към силния вятър на корта и проби веднага след почивката. Българинът се представяше все по-стабилно на свой сервис и безпроблемно направи 2-0.

Села даде нов брейкбол на Григор след двойна грешка при 1-3 и сам го подпечата с форхенд, който излетя далеч в аут. Израелецът успя да запише още един гейм на сметката си за 2-5, след което Димитров затвори мача с 6-2 и очаква победителя от срещата Дамир Джумур – Рикардас Беранкис.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Григор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
страхил преди 8 години
Браво алфонсе,браво Жиголо,дано до 1/4 да минеш,а най добре да загубиш.
3
1
 
1
 
! Отговори
Донка Казиска преди 8 години
Еееех, да можеше *** и мен така ударно да ме подкара...
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Резултати от Чаланджъри не ни интересуват.Да бяте споменали че тази седмица пак изпадна с едно място надолу в листата.
1
4
 
7
 
! Отговори
Дришо преди 8 години
Давай Дришоооо!

Спонсорирани публикации