С Путин на гърди срещу... Фенербахче

Футболист на Локомотив Москва заплашен от наказание от УЕФА
Обновена: 17 фев 2016 22:28 | 17 фев 2016 18:00,
167
С Путин на гърди срещу... Фенербахче
Снимка: Reuters

Полузащитникът на "Локомотив" (Москва) Дмитрий Тарасов може да отнесе наказание от УЕФА, след като си позволи политически жест след края на мача срещу "Фенербахче" в Истанбул във вторник.

Мачът беше от Лига Европа, а домакините биха 2:0 с дубъл на Соуза. Реваншът е следващата седмица в Москва.

След последния съдийски сигнал Тарасов съблече фланелката си и тръгна към съблекалнята. Отдолу обаче той остана с тениска, на която имаше снимка на Владимир Путин с военна униформа. Под нея беше написано "Най-възпитаният президент".

Тарасов бе зверски освиркан от турските фенове. Публиката на "Фенербахче" е смятана за една от най-дивите и неуправляеми в страната, затова всички отбори се притесняват от гостуванията на стадион "Шукрю Сараджъоглу".

На летището в Москва Тарасов отрече жестът му да е политически и да е свързан със свалянето на руския самолет покрай военния конфликт в Сирия.

"Идеята си беше моя и няма никаква политика в нея. Аз съм патриот, а Путин е велик президент, което и беше написано. Показах я чак след края на мача, когато отидох да поздравя нашите фенове. Носил съм я и преди, но на никого не правеше впечатление. Сега раздуват случая, защото мачът беше в Турция", обясни халфът.

Тарасов е руски национал, а през февруари 2014 г. в контрола срещу "Лудогорец" получи тежка контузия, която го извади от състава на "сборная" за световното в Бразилия.

Вижте и видео и коментар от случката:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТи драги ми сънароднико.завиждаш на руският президент че има лика му на тениските на футболистите!Прочети още на: dnes.bg/sport/2016/02/17/s-putin-na-gyrdi-sreshtu-fenerbahche.293299#comment-newest
28
1
 
6
 
! Отговори
РОССИЯ преди 8 години
До Анонимен визите поевтиняха сега са 10 дол
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин е ръководителят на руската федерация. А отбора е техен. Къде е нередното? Съблякъл си е тениската след мача. Един вид, след работно време. А това, че неандерталците са вили на умряло си е техен проблем. Както си е техен проблем и вътрешната война с кюрдите, и меракът за безпилотна зона в чужда държава ( !!! ), в която искат да нахлуят със сухопътна армия и да си безчинстват на спокойствие на чужда територия срещу чуждото население. Ще има ли готвена пуйка?!
26
3
 
13
 
! Отговори
РОССИЯ преди 8 години
в созопол се продава фанелки и тениски с лика на путин за 16 лв от бг търговци и самите българи го обичат
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До онзХОХЛИТЕ - ОТНОВО ИСТЕРИЯ?
24
4
 
1
 
! Отговори
онз преди 8 години
До Анонимен35я *** до търново, излез на площада и се самоцитирай на висок глас, интернационалисте.
23
3
 
11
 
! Отговори
тя преди 8 години
Страхотно момче! Харесва ми как е разпалил дивите ***!
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 33 "Никой не плаче"Гняв и завист са много лоши съветници!
21
4
 
2
 
! Отговори
онз преди 8 години
До РОССИЯами щото некои представители на балкантурист ги дават по некои медии дето са спонсорирани от интурист и като няма за папане реват за рустурист. а по повод двете противоречащи си поговорки, земи прочети "Патриот" на Ботев. такива като тебе трябва да ги заливат с нафта и да ги палят, *** нейсе , цивилизовани сме. но и това ще се промени, до десет години.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До РОССИЯИСТИНАТА!
19
3
 
15
 
! Отговори
РОССИЯ преди 8 години
До До 12. .защо тогава бълтур плаче за рустур да се посети колкото може повече от руски граждани нали са гладни. приятел живея и работя в москва всяка година отивам на созопол за три седмици и една седмица на велинград на всякъде гъмжи от руски туристи.а вие пак не сте доволни гладна кокошка просо сънува ---пази боже слепо да прогледа това си ти драги ми сънароднико.завиждаш на руският президент че има лика му на тениските на футболистите. а нашият росенчо го нема и него обича бг народ
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен "Защото драги"Обикновена БГ завист!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
17
9
 
3
 
! Отговори
Аллах АКбаров преди 8 години
ходя си аз, никой не закачам , и хоп-един руски футболиЗ ми се наниза на ножа. езък за фланелката, иншалла.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 20вие сте много ядосан човек
15
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя пък, що не си е сложил Горби.
14
11
 
10
 
! Отговори
lol преди 8 години
това е пълна простотия - неслучайно в уставите на ФИФА и УЕФА категорично е забранено политическото отношение. Няма значение дали ликът е на Путин, Обама, Бойко или който и да е политик. Трябва да си понесе наказанието за откровената провокация.
13
8
 
4
 
! Отговори
Василев преди 8 години
До ИСКАМ ДА ПОПИТАМЩото, Плевенлиев не е анексирал западните покрайнини. и щото не е пратил български самолети да ги свалят над гърция , примерно.агент Гешев, Тайна полиция
12
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турците щели да излязат в Москва с снимка на фланелките падащия руски самолет
11
2
 
13
 
! Отговори
ИСКАМ ДА ПОПИТАМ преди 8 години
Защо българите не носят тениска с росен плевнелиев?
10
2
 
6
 
! Отговори
До 10 преди 8 години
Изоставаш братчет! Вече го направиха! А че си в потрес ....това си е САМО ТВОЙ ПРОБЛЕМ! А кримчани ще му се радват и като гледат сега на "съседна у..руина" ще благославят Господ че имат друга съдба!