Висша лига ли? Не става просто така

Пламен Марков: Само нови правила ще върнат ЦСКА в елита
18 фев 2016 20:58, Красимир Ангелов
5
Висша лига ли? Не става просто така
Снимка: Булфото

Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков заяви, че идеята за създаването на нова Висша лига, в която да участват "червените", Литекс и Локомотив София, е трудно осъществима, защото трябва да се свика извънреден конгрес, на който правилата да бъдат променени.

"Изключително важно е нашият клуб и отбор да бъде в професионалния футбол. Виждаме, че първенството без ЦСКА е изключително скучно. Вече няма и Литекс и Локомотив София. Бих се радвал, ако това, което е казал Атанас Караиванов е истина", каза пред "Дарик радио" Марков по повод вчерашното изказване на изпълнителния директор на "Футбол Про Медия", че "червените" ще се върнат в елита още догодина.

"Много съм любопитен по какви правила ще се създаде Висшата лига. Наредбата не предвижда подобни възможности. Тази Висша лига не може да стане ей така, защото Изпълкомът взема такова решение. На този етап в наредбата на БФС такива възможности няма. Считам, че за тази цел ще бъде необходим един бъдещ конгрес, който да промени правилата.

Всички знаят, че има процедура по несъстоятелност на стария клуб. Преди да знаем решението на съдията, в момента можем да водим един разговори с пожелателен характер. Много хора говорят за размера на дълговете, но едва ли това има значение, тъй като няма виден бизнесмен, който да върне похарчените пари", добави Марков.

Той каза още, че отиване в "А" Окръжна група ще се окаже пагубно за ЦСКА. "Отиване в четвърта група – това ще бъде унищожение за ЦСКА. Наблюдавам много внимателно подкрепата на нашите фенове. В началото имаше по 5-6000 зрители, постепенно намаляха, а на последния мач имаше по-малко от 2000 зрители. Това се случва, защото няма никаква интрига. Хората знаят, че има предизвестен край и зрителите намаляват".

"Колко хора ще подкрепят клуба, ако отиде в четвърта дивизия? Колко от настоящите играчи, ще продължат да играят. Чак на 5-ата година може клубът да се върне в "А" група. Кой от състезателите ще коства 5 години от кариерата си.? Не може да се играе футбол 60 години. Практически този вариант е пагубен", добави Марков.

Още новини от лагера на ЦСКА четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Пламен МарковЦСКА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
онз преди 8 години
не знам как ше го кръстат, ама да ги съберат сички на едно место ..да паднем връз тех
2
1
 
8
 
! Отговори
ЛЕВСКИ ЦСКА преди 8 години
НЕ РАЗБИРАМ КАК МОЖЕ ЗА "ЛЕВСКИ" , А ЗА ЦСКА НЕ МОЖЕ. БАСКЕТБОЛНИЯ КЛУБ "ЛЕВСКИ" С МНОГОМИЛИОННИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ДЪРЖАВАТА, РЕГИСТРИРА ЧИСТО НОВО ДРУЖЕСТВО, СТАРОТО С ДЪЛГОВЕТЕ СЕ ЗАКРИ И ДЪРЖАВАТА СЕ ОТКАЗА ДА СИ ТЪРСИ МИЛИОНИТЕ. И НАЙ-ВАЖНОТО "ЛЕВСКИ" ПРОДЪЛЖАВА ДА ИГРАЕ В БАСКЕТБОЛНИЯ ЕЛИТ И ВСИЧКИ СЕ ПРАВЯТ НА УДАРЕНИ !!!
1
1
 
10
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
,,Висша лига". Колко точно определение. Сбор на лигльовци, но на висше ниво.