Лудогорец плаши да напусне Разград

Стадионът ще стане паметник на популизма, заяви Петричев
25 фев 2016 15:30,
29
Лудогорец плаши да напусне Разград
Снимка: архив, Булфото

Лудогорец няма да участва в процедурата за концесия на стадион "Лудогорец Арена", ако докладната на кмета на община Разград д-р Валентин Василев бъде приета на сесията на Общинския съвет в настоящия му вариант. Това съобщиха днес на пресконференция изпълнителният директор Ангел Петричев, председателят на съвета на директорите Теменуга Газдова и президентът на клуба Александър Александров.

Петричев отбеляза, че според УС на клуба така поставените условия в договора за концесия са нелогични, нецелесъобразни и са насочени срещу интересите на футболния клуб, на инвеститорите и на хората в Лудогорието, които по думите му имат "Лудогорец Арена" като свой втори дом.

Изпълнителният директор на клуба посочи, че процедурата за концесия е толкова несъвършена, че те като футболен клуб и като фирма, която е доказала висок стандарт на работа през последните години, не биха си сложили подписа под документ, в който има заложени много мини. Според Петричев, ако бъде подписан така подготвеният концесионен договор, ще се появят проблеми и в бъдеще той ще бъде обект на съдебни спорове, които ще бъдат пречка за развитието на футбола.

Теменуга Газдова обясни, че подготовката за откриване на процедура за отдаване на градския стадион в Разград на концесия е започнала още през 2014 година. Първоначално, след изготвен концесионен анализ не е било предвидено да има концесионна такса, тъй като концесията е свързана със строителство и допълнителни инвестиции от над 18 милиона лева. От общинската администрация обаче добавили възможността освен твърда сума, клубът да плаща 0,5 процента от нетните приходи от продажби. Газдова заяви, че те са категорично против това.

Петричев обясни, че платените от клуба през миналата година суми за хотелски услуги, автомобили, наеми на квартири и транспорт възлизат на близо 1 милион лева, а платените данъци от началото на проекта са над 14 милиона лева. До момента от футболния клуб са инвестирани над 4 млн. лв. в спортното съоръжение по договора за публично-частно партньорство, който все още е в сила, коментираха още от ръководството на клуба.

Изпълнителният директор отбеляза, че Лудогорец ще продължи да развива своята тренировъчна дейност в Разград, но имат готовност и разговори, ако Общинския съвет не преразгледа позицията си на сесията в понеделник, всички домакински мачове да бъдат играни на стадиони във Велико Търново или на друго място. Той бе категоричен, че клубът има готовност за 24 часа да премести домакинските си мачове на стадион в съседен на Разград град. Това обаче по думите му ще създаде неудобство за всички привърженици на отбора.
Петричев отбеляза още, че ако в понеделник докладната бъде гласувана в сегашния си вид, стадион "Лудогорец Арена" ще остане "паметник на глупостта и популизма".

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
26, много *** бизнес нелегален бизнес си си избрал - кой го интересува в България да има диплома?
18
1
 
1
 
! Отговори
циника преди 8 години
хаха, Домус ага свикна само да прибира. Държавата му строи стадион, той пък не иска да дава нищо на общината от приходите от този стадион. Е.гати наглеца! Типично герберско протеже!
17
0
 
4
 
! Отговори
Bobi преди 8 години
Точно си научиха кокошката,да каца около трибуна моооци сега ще каца около Етъра.
16
1
 
0
 
! Отговори
Набил Еженави преди 8 години
Хаха, плашливи ги гледам!?Ууте чакам уу Монтана.Да земат и Мацоци, ништо че не играе.На наша трибуна меета има.
15
1
 
8
 
! Отговори
Батакист преди 8 години
Абе в разградксите села има пустеещи стадиони дето пасат магарета, да вземат един и да го постегнат малко, ще им излезе почти без пари.
14
0
 
1
 
! Отговори
от 17 преди 8 години
Защото техния договор,ние нямаме власт там , обаче при тази логика м-тел може да прецака доста от вас.
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия смятат ли че търновци ще припознаят отбора им...
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леле какви коментари .Като влезнете в м-тел и имате право да подпишете договора или да не го подпишете по ваше решение и не може някой да ви обяснява че решението да не подпишете ви е грешка.Вие сте подписали вие си носите последствията от подписа.Имате право да не подписвате и за това решение пак вие си носите последствията.Така че избора си е ваш .А това че м-тел ви обслужвала отдавна и за това сте длъжен да се грижите за техните доходи всеки месец- не е довод.
11
1
 
6
 
! Отговори
ние, вие, те. преди 8 години
НЕБЛАГОДАРНИЦИ ТАКИВА. НЕ СТИГА, ЧЕ БИВШИЯТ КМЕТ ДЕНЧО. НАПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДЪРЖАВАТА ДА ОТПУСНЕ 3 или 5 милиона ЗА СЕКТОР МОЦИ, НЕ СЪМ СИГУРЕН, СЕГА ОБЩИНАТА ЩЕ ГИ ИЗПЛАЩА ТЕЗИ ПАРИ.... А ДОМУСА НЯМАЛ ЕДНИ 7000лв, ДА ИЗВАДИ ОТ ДЖОБА СИ, ЧЕ И ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ИМАШЕ.....АМАН ОТ БИЗНЕСМЕНИ, И ТВ ПЛАЩАМЕ ДА ГЛЕДАМЕ ФУТБОЛА МУ.....***...
10
2
 
12
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@ преди 8 години
Общината са набарали мина с пари и искат да откскубнат някой друг лев може би за общинската каса, или за личния джоб...Лудогорец - те като частници пък искат да спестят ваеки един лев, че дори и нищо да не дадат, па ако може и да им дадат.... Частници, капитализъм....Истината винаги е някъде по средата.... ;)
9
0
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
И кой не е измислен според теб? Само шопските клубове, дето завлякоха сума ти народ ли с техните милиони дългове?
8
1
 
16
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
Една проста сметка - колко са приходите на Лудогорец - при 20млн - 0.5% са 100 000 годишно за стадион с нова трибуна (което реално е една заплата на футболист от средна класа). Киро не му е за парите и това е ясно! Просто при един такъв договор общината ще има достъп до счетоводството и препирането на парички спира. Не си мислете че другаде ще е по евтино (за националния наема е 20-30 хил на мач) и 5000 да е за друг стадион - 20 мача са 100 000
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ам при 50 милионаобщ да не е па вложила пара за футболери ам от шл е па чакаите малко
6
2
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Ехе, че, то и българия е измислена тогава с измислена история и хора
5
3
 
19
 
! Отговори
Как не го е срам бе преди 8 години
"Окончателният размер на годишното концесионно плащане се получава като сума от посочения размер на годишното концесионно плащане и 0,5 % от нетните приходи от продажба."Как не го е срам бе!?! това са 50 стотинки на 100лв.!!!! на 1000 000 са 5 хиляди лева, бе!!!!А като общината и Държавата наливаха пари в тоя въшлив стадион? Тогава мрънкаха ли?Баси нагляра!
4
5
 
13
 
! Отговори
помнещ преди 8 години
Абе какви инвестиции ( освен във футболисти за препродажба, разбира се ), какви пет лева???? Че нали Боцето хвърка с Кугъра да открива ремонта с държавна пара?
3
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Киро Гела не е свикнал да дава пари , а само да взема
2
0
 
6
 
! Отговори
Свой преди 8 години
А футболът ни върви надолу, надолу, над......... Както и всичко в държавата, а виновните ги няма, защото те "дават" ........
1
6
 
9
 
! Отговори
Dino преди 8 години
tova si e chist reket ot strana na otbora.

Спонсорирани публикации