Джихадисти заплашват Евро 2016, готвят атаки с дронове

Под прицела на терористите са мащабни спортни събития
26 фев 2016 17:22, Александър Попов
8
Джихадисти заплашват Евро 2016, готвят атаки с дронове
Снимка: Reuters

Нанасянето на терористичен удар по време на Евро 2016 става все по-ясен сценарий, разкри вчера в. "Дейли Стар". Според изданието под прицела на терористите са всякакви мащабни спортни мероприятия в Европа и САЩ, но най-вече стадионите във Франция, на които това лято ще се проведе европейското първенство по футбол.

Според експерти е само въпрос на време Ислямска държава да удари препълнени стадиони с помощта на евтини и достъпни за всички управляеми дистанционно летящи апарати, т.нар. дронове. Те са в състояние да пренасят до 10 кг взрив и с такива вече се провеждат полети над Сирия и Ирак.

Смята се, че атаките могат да бъдат извършени както от спящи клетки на Ислямска държава в Европа, така и от самотни вълци. А заради директната конкуренция с Ал Кайда идеята е да се търсят максимално количество жертви, естествено, граждани на Запада.

Дрон вече "дебютира" във футбола - на скандалната евроквалификация Сърбия - Албания летящ апарат със знаме на Велика Албания предизвика меле и прекратяване на мача.

Дроновете са идеално средство за терор, защото са почти невъзможни за спиране. А евентуален опит да бъдат обстрелвани почти сигурно би довел до косвени жертви. Като успокоение за феновете може да служи фактът, че според британските медии атентати по стадиони се планират от повече от десетилетие, но досега няма успешен удар.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: джихадистидронЕвро 2016
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
До Б преди 8 години
Абе пич...по погрешка бе батка сложих минус....или те- или ние...
6
1
 
0
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
Да кажа на британските служби че то и мобилни телефони нямаше.нямаше и телевизори.нямаше и хора в космоса.нямаше и още много работи но, винаги има първи път.
5
2
 
11
 
! Отговори
А дано,ама надали преди 8 години
Ударите на ИД(ако има),ще бъдат от голяма полза за човечеството:-ще се разкрие напълно отвратителният античовешки характер на исляма;-невинните жертви ще принудят западните политици(ако искат да бъдат избирани)да предприемат драстични мерки,дори с цената на ограничаване на права и свободи(избираш-биг брадър или Батаклан),да бъде обуздан ислямът.Въпросът ще е койда оцелее-ние или те.Мазно говорещите имами,ако искат да има ислям,ще трябвада си озаптят чалмалиите.Страни като СА,Катар,Т-я да..
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ne e tolkova trudno da se spre.Ima takiva ustroistva koito blokirvat elektronikata v oprdelen diapazon
3
4
 
13
 
! Отговори
дд преди 8 години
терористи !! защо просто не използвате истинската дума Амриканци или Евреи, терористи е доста конспиративна дума ...
2
2
 
18
 
! Отговори
Mimi преди 8 години
Мдааа. Давайте още идеи на тези маймунки.
1
3
 
22
 
! Отговори
Б преди 8 години
Има една Сатанинска религия която иска да избие всички християни ((( Има два варианта - или те или ние .. средно положение няма !