Шарапова за допинга: Не са ме предупреждавали!

Това е лъжа, категорична е рускинята
Обновена: 12 мар 2016 19:53 | 12 мар 2016 19:51, Веселина Йорданова
67
Шарапова за допинга: Не са ме предупреждавали!
Снимка: архив, Ройтерс

Руската тенисистка Мария Шарапова категорично отрече появилите се в медиите информации, че е била предупреждавана поне пет пъти заради употребата на забравеното вещество "мелдоний".

Още по темата
28-годишната Шарапова е със спрени права заради положителна допинг проба от края на януари на Откритото първенство на Австралия и е заплашена с наказание до четири години.

Субстанцията "мелдоний" влезе в списъка на забранените препарати на Световната антидопингова агенция (УАДА) от 1 януари тази година.

Метаболитният бустър се използва главно за лечение на проблеми със сърцето, но според УАДА той повишава физическата и психическа издръжливост на спортистите.

"Информациите, че съм била предупреждавана пет пъти, че ще бъда наказана заради лекарството, което приемах, са неверни. Такова нещо не се е случвало", заяви петкратната шампионка в турнирите от Големия шлем и бивша номер 1 в света.

"Не искам да го използвам като извинение, но е неправилно да се говори, че са ме предупредили пет пъти", допълни тя.

Шарапова обяви, че е ползвала препарата с "мелдоний" в последните десет години превантивно, тъй като се е опасявала от фамилна обремененост за проблеми със сърцето и диабет.

"Горда съм от начина, по който изиграх играта. Бях честна и откровена. Очаквам изслушването в Световната тенис федерация ITF, на което ще представя детайлно данните от медицинския ми картон. Надявам се да получа право да играя отново", каза още Шарапова, която обяви на специална пресконференция в началото на седмицата за положителния си допинг-тест.

Шарапова уточни, че е приемала лекарството с "мелдоний" по указанията на производителя и то в най-малката доза.

"Препаратът се използва два или три пъти годишно за определен период, според предписанието на лекар. Точно това направих и аз. Не съм приемала лекарството всеки ден. Взимах го според предписанието на моя лекар и то в най-малката препоръчителна доза", обясни рускинята.

Още новини по темата четете в Gol. bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: допингМария Шарапова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе хора, направете си труда да прочетете какво е това мелдоний и за какво служи. Ние всички си помагаме с разни витамини, гинко, екстракти от гроздови семки и какво ли не, без това да е допинг! Га.дов.ете от институциите, които трябва да следят това, знаят, че мелдоният (разработен от латвийски професор) се употребява често в страните от бившия (за съжаление!!) СССР. Е, те там е заровено кучето! Тотална война против всичко руско! Ама няма да успеят!
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко удобно я хванаха в упортебата на препарат, който е обявен за допинг от тази година, при това по настояване на американците! Само да добавя - този препарат се използва в почти всички източно европейски страни.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не виждам какви конспирации ги обхващат пак някои(п.. .. .. .. .ати), след ка Маша с големи трудности емигрира в Щатите благодарение на баща си Юрий Шарапов, и в Русия не е особено долюбвана.
29
1
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Маша, ...всичко ще отмине. Може би ще се завърнеш някой ден на корта, може би не, но ти остави дълбока следа в женския тенис. Благодарим ти, Красавице!
28
1
 
1
 
! Отговори
до 40 преди 8 години
Психопатията си е сериозно заболяване.
27
0
 
1
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Шайзе, не може да се изпие толкова. Сестрите Уилямс. Годзила срещу Биоланте
26
0
 
2
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
На тебе ти е гаден целия живот предолагам. Върви се хвърли от някъде, щото и за патрон нямаш пари сигурно.
25
0
 
10
 
! Отговори
само да питам преди 8 години
А ония горЕли - Уилямс, кога ще започнат да се състезават при мъжете, където реално им е мястото /щото няма маймунска лига, разбира се/?? Те иначе са без допинг!!
24
11
 
4
 
! Отговори
lol преди 8 години
Най-жалкото в ситуацията са нашите русофили родоотстъпници. Пламенно защитават Шарапова, като божията майка. Замесват конспирации и какви ли не оправдания, само и само да искарат носещата славянско име, невинна. а жестоката истина е съвсем друга - милата Маша е по-американка от Обама. От 15 годишна сигурно не и се събират 20 дена в годината прекарани в Русия, да не говорим за рекламите, имотите и всякакви доходи свързани с прояви извън Русия. Ама иначе Маша е наша, *** :D
23
3
 
3
 
! Отговори
Гришата е.а ли? преди 8 години
Гришо топна ли ракетата в бездната?
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 36Генчо, ти жива рускиня не сиждал за да говориш подобни дивотии!!!Изтрий си жълтото около устата и питай хората с опит за израза "Мъй от групъй не делимся"
21
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мара да не се обяснява!Нейната песен е изпята!Ъолкова е очевадно че и да си ид*иот ще го разбереш.Скоро и *** ще го гепят с "подсилките".
20
3
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Всичко това е постановка да се натопят руските спортисти,гнусната смрадлива ръчичка на Фашингтон посегна на спорта!ФАЩ са един тумор маскиран ,като държава!
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 9Стоимость различных лекарственных форм Милдроната в аптеках колеблется в следующих пределах: Капсулы 250 мг, 40 штук 243 308 рублей; Капсулы 500 мг, 60 штук 561 712 рублей;Не те разбрах, а ти май искаше да кажеш нещо.Аз ще кажа, че от прочетеното от мен това лекарство по нито един показател НЕ ОТГОВАРЯ НА КРИТЕРИИТЕ ЗА ДОПИНГ. Както много други лекарства, заради недостатъчно данни, не се препоръчва при бременност и кърмене.
18
0
 
0
 
! Отговори
упс преди 8 години
tennisearth/news/tennisNews/Grigor-Dimitrov-From-Maria-Sharapovas-Fan-to-Boyfriend-614461.htm
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На плюещите дребни, безхаберни душици. Каката е милиони класи над вас! И по морал също!Даже отгледа и нашия плейбойчо Гришо, с който толкова много се гордеете, все едно е брат ви.tennisearth/news/tennisNews/Grigor-Dimitrov-From-Maria-Sharapovas-Fan-to-Boyfriend-614461.htm
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ShoppЖопин, и друг път съм ти казвал, че си уникално тып! Рускините са много разнообразни, тях ги правят не на щампа. И често са много карасиви, докато са млади. Това, което ги отличава от другите е, че са с характер. Само да не ти се падне някоя с кофти характер - ще пълзиш като ***! А Маша е много готина, интелигнтна, хубавица!
15
1
 
4
 
! Отговори
а преди 8 години
Да се проверят и играчите на Лудогорец
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Просто лекарството е руско, ако беше американско въобще нямаше да бъде забранено!
13
0
 
2
 
! Отговори
Masha e nevinna преди 8 години
kaka Mara e ulepena 10 Januari za vaprosnoto lekarstvo. a to e zabraneno ot 1 Januari.zatova , nekakvi si deset dena nadali ste natejat pri sravnenieto na dalgia spisak s uli4eni i nakazani tenisisti.nai-komi4na ot teh se okaza Cъсeл Kazahstan4eva s neinata bremennost predi da e navrsil 15 godini