Плуването в ледени води – борба със самия теб

Петър Стойчев коментира и как да се справим с агресията
17 мар 2016 13:30,
3
Плуването в ледени води – борба със самия теб
Снимка: bgonair.bg

Зимното плуване в Сибир е по-скоро една борба със самия теб, отколкото физическа. Да се преодолее вътрешното съпротивление е по-трудно. Това разказа плувецът Петър Стойчев, който спечели световната титла по плуване в студени води в Сибир.

Още по темата

"Желанието да отидеш там, да участваш, те кара по време на самото плуване да пренебрегнеш студа и болката", допълни родният шампион.

Той разкри, че не помни цялото състезание. Заради студа е загубил преценка за дистанцията.

"Като излязох, нямах чувствителност в ходилата. Но руснаците са много опитни във възстановяването, има импровизирани сауни, палатки и екипи за възстановяване", допълни спортистът.

Шампионът коментира и липсата на информация в медийното пространство по повод на този вид спортове.

"Обръщаме внимание на определен вид спортове, които се отразяват в медиите", обясни той и уточни, че е трудно такъв спорт да се развива, когато няма материална база. Стойчев даде пример с това, че в София има само два басейна, които са с размери 50 м.

Петър Стойчев коментира и проявяването на агресия по пътищата и как това може да бъде предотвратено. В живо включване от Боен клуб "България" Камен Георгиев призова всеки, който е агресивен, да излее негативните си емоции на ринга. По думите му в скорошните случаи на побои по пътищата биячите многократно превъзхождат жертвите физически.

"Щом има толкова доминиращи шампиони, ние ги каним тука. Предложихме 1000 лева за издържана минута с нас на ринга", заяви Георгиев.

По думите му обяснението за агресията е, че у нас цари всеобща безнаказаност.

"Всеки си мисли, че може да прави какво си иска. Който има малко по-хубава кола и повече пари, си мисли, че е царят на улицата", допълни той.

Според него спортът е превантивен метод да се излее агресията.

"Тренирайки, оставяш негативните емоции в залата, за да можеш в ежедневието да си нормален гражданин", допълни той.

Петър Стойчев обаче е на друго мнение. Според него бойните спортове не са решението с агресията и не трябва хората да се насърчават да ходят да бият чували по бойните клубове.

"Когато биеш един чувал, вероятността да биеш жив човек съществува", изрази съмнението си той.

По думите му подходящи са колективните спортове, в които отношенията между играчите са по-меки.

"Когато човек има един подреден живот, в който намира 30 минути за спорт на ден, това е много по-правилното решение за справянето с негативните емоции", заключи плувецът.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бившия зам. министър на спорта да сподели и кой приватизира за 20 г. плувен комплекс Спартак? И в края на краищата -какво е това идиотско състезание-плуване в студени води? От репортажа се видя,че на това "световно първенство" освен 8 плувци и 8 съдии-нито публика имаше,нито нищо...Измислена работа да си вдигаме ЕГО-то!
1
9
 
1
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
НЕКА ДА СМЕ КОРЕКТНИ: ".........Това разказа плувецът Петър Стойчев, който спечели световната титла по плуване ЗА ВЕТЕРАНИ 40-46 г. в студени води в Сибир....." ИЛИ, а бе карай да върви, важното е населението да се въодушевлява.

Спонсорирани публикации