Сани Жекова слага край на сезона заради контузия

Шампионката ни пострадала след скок от 27 метра
19 мар 2016 18:27,
0
Сани Жекова слага край на сезона заради контузия

Александра Жекова няма да стартира в последния за сезона старт от Световната купа по сноуборд. Най-добрата българска сноубордистка е получила контузия и в двете колена на тренировка вчера, поради което няма да участва в състезанието по сноубордкрос в испанския курорт Бекейра Берет.

"Тъжно ми е да съобщя, че тази сутрин взех трудното решение да се оттегля от последния старт за Световната купа, поради травми, които получих и в двете колена на тренировката вчера. Предстои ми да направя ядрено-магнитен резонанс, за да се установи до колко сериозен е проблемът и за да бъде назначено адекватно лечение", написа Жекова в профила си във Фейсбук, информира БТА.

"Контузиите получих при приземяване от 27 метров скок, при който градусът на наклона за приземяване не беше оптимален и съответно приземяването беше тежко. За ПЕТИ пореден път този сезон състезателното трасе не беше изградено правилно и представляваше риск за състезателите! За пети пореден път женската част от състезателите нямаше пълноценно тренировъчно спускане! След поредните контузени състезатели вчера, днес отново ще бъдат направени промени", каза още Александра Жекова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари