Родни фенове на чужди отбори с благотворителна дейност

Изключителен жест от най-неочакваното място, радват се от сдружение "Зачатие"
1
Родни фенове на чужди отбори с благотворителна дейност
Снимка: Gol.bg

На 9-ти и 10-ти април в София ще се проведе поредното издание на благотворителния турнир на Асоциацията на българските фен клубове на чуждестранни отбори в България

Футболният отбор на фен клуб Ювентус България ще вземе участие в турнира, а на игрищата на Минно геоложки университет, ще премерим сили с отборите на Челси, Интер, Реал М, Нюкясъл, Рома, Съндърланд, Бърнли, Барселона, Ливърпул, Борусия Д, Галатасарай, Арсенал и Манчестър Юнайтед.

След успеха на миналогодишния турнир на Асоциацията, на който подкрепихме Сдружение "Аутизъм днес", този път каузата е в полза на Сдружение "Зачатие" , което подпомага семейства с репродуктивни проблеми. "От името на Ювентус България, искаме да ви призовем да изкараме един прекрасен уикенд заедно и да съберем възможно повече средства за децата на България", казаха от фенклуба.

"Надяваме се да съберем повече средства от турнира през есента. Тогава събрахме над 11 000 лв. Средствата се събират чрез контакти на членовете на асоциацията с различни компании, които се опитваме да привлечем към каузата. Отборите, които участват, също даряват пари, за хората, които посещават турнира има изградена касичка. За това искаме да призовем всички, които имат възможност, да помогнат", каза пред bTV Благой Симеонов, председател на фенклуба на Юве.

"За първи път в 12-годишната ни история някой организира такава мащабна дарителска кампания специално за нас", коментира Стефи Сарафова, председател на сдружение "Зачатие". "Изключителен жест от най-неочакваното място. Страхотното е, че футболните привърженици, макар и на конкурентни отбори, застават заедно за такава кауза, каквато са бъдещите деца на България".

От Асоциацията на българските фен клубове на чуждестранни отбори канят всички, които искат да гледат истински футбол и да подкрепят една страхотна кауза, да заповядат тази събота и неделя на игрищата на РД Спорт в двора на МГУ. Начало 9:00 часа.

Събраната сума ще отиде да двойки, които имат репродуктивни проблеми.

Всеки, който иска да подкрепи каузата, може да го направи и по банкова сметка:

Уникредит Булбанк; BIC: UNCRBGSF; IBAN: BG53UNCR70001522362221

Основание: дарение за сдружение "Зачатие".

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
0
 
! Отговори
1897 преди 8 години
FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS!