Петев увери: Националният отбор е отворена врата

Специалистът иска "А" група с повече от десет отбора
13 апр 2016 16:52, Красимир Ангелов
7
Петев увери: Националният отбор е отворена врата
Снимка: Булфото

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Ивайло Петев е доволен след победите над Португалия (1:0) и Македония (2:0) в приятелски срещи, играни през март. Специалистът изрази надежда, че "трикольорите" ще продължат да играят по същия начин и в предстоящите квалификационни двубои за Мондиал 2018.

"Компонентите в играта са доста, но трябва да знаем къде сме. Проверихме състоянието на футболистите. Трябва да знаем как да действаме в различните мачове и ситуации. Микроклиматът в състава е нещо много важно, но ни остава още много работа. Играчите изпълниха това, което имаха като задачи. Сега трябва да се надгражда и да се види къде има грешки. Винаги има значение срещу кого играем, защото трябва да се действа по различен начин в мачовете", коментира Петев.

Специалистът призова всички български футболисти да показват постоянство в клубните си отбори, защото могат да получат повиквателна за националния тим.

"Националният отбор е отворена врата. Всичко е възможно. Важно е играчите да покажат развитие в клубните си тимове. Важно е всички футболисти да знаят за какво са на терена и да показват потенциал и постоянство в клубните си тимове. Доволен съм, че до някаква степен успях да покажа правилния път на играчите. В националния отбор даваме всичко, защото той е над всичко", каза още Ивайло Петев.

Той разкри, че не е доволен от нивото на българския клубен футбол, а мястото на ЦСКА, Локомотив (София) и Литекс е в елита, но това не е въпрос от неговата компетенция. Специалистът се обяви за "А" група с повече от десет отбора.

Петев обяви още, че ще изпрати повиквателна на бесарабския българин Борис Тасчи, ако нападателят на Щутгарт получи български документи за самоличност.

Селекционерът пожела на Николай Михайлов по-бързо да си намери нов отбор и в същото време похвали изявите на Божидар Митрев и Владислав Стоянов.

Още новини от българския футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
16
 
! Отговори
zz king преди 8 години
На мен ми изглежда повече като разграден двор!!
1
0
 
16
 
! Отговори
Кольо преди 8 години
събличай..

Спонсорирани публикации