Кобрата го направи! Отново е европейски шампион!

Българинът би устатия Чисора в 12 рунда
176

Снимка: Reuters

Кубрат Пулев победи Дерек Чисора и отново е европейски шампион!

Срещата между двамата се игра в Хамбург, а българинът стигна до успеха след съдийско решение и 2:1 гласа след 12 рунда. Двама от реферите отсъдиха 116:112 и 118:110 в полза на Кобрата, а другият съдия изненада, като отсъди 115:113 точки в полза на неговия противник.

Пулев като цяло напълно надигра устатия Чисора и го мачкаше през голяма част от срещата, като единствено деветият рунд бе по-критичен за нашето момче.

Освен, че си върна европейската титла на която бе носител преди няколко години, Кобрата ще има и шанс да играе елиминационен мач за световната титла във версия IBF.

Интересно е да се спомене също, че реферът, който отсъди предимство за Чисора в точките, сериозно смути публиката, по-голямата част от която подкрепяше докрай Пулев с викове "Българи юнаци" и "Сърце, душа за България".

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
0
 
! Отговори
Йордан преди 7 години
Това е преодоляно изпитание, като много важен крайъгълен камък в кариерата на големите шампиони и означава, че Кубрат Пулев на прав път да напише история в бокса! Колкото повече гледам мача срещу Чисора (в началото винаги сме по-емоционални и критични към изпълнението), толкова повече виждам играта на Кубрат Пулев като игра на гросмайстор в бокса! Искрено пожелавам на Кубрат световна шампионска титла и поне едно десетилетие успешни защити! Успех! Да живее България!
96
0
 
0
 
! Отговори
Йордан преди 7 години
След победата, реших да изгледам един мач на Чисора срещу Виталий Кличко. Вижте това видео в този момент: https://youtu.be/WL3cOBGjrbY?t=59m4s Коментаторът казва, че Чисора се утвърждава като един от най-сериозните съперници на най-силните боксьори въобще! Напълно споделям това виждане и считам, че победата над Чисора има далеч по-голямо значение в дългосрочен план от спечелената европейска титла. Това е преодоляно изпитание, като много важен крайъгълен камък в кариерата на големите шампиони
95
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
Гледам за пореден път уникалното за България явление - плюене, злобеене, злорадстване и цъкане на минуси на съвсем сърдечни пожелания за още успехи към поредния успял наш спортист.Трябва да е нещо между посткомунистическия мултикултурален Бай *** и нереализиралия се в живота ***. Да, Кубрат има слабостта да се заканва и перчи малко вповече, но народната нотка в манталитета му е подплатена от истински патриотизъм, а не самохвалство или ниско I.Q., както прехвалените от същите тук Кличко.
94
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 7 години
Гледам за пореден път уникалното за България явление - плюене, злобеене, злорадстване и цъкане на минуси на съвсем сърдечни пожелания за още успехи към поредния
93
1
 
4
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
Много добър мач за Кубрат Пулев, който би Чисора значително по-лесно отколкото Виталий Кличко и Тайсън Фюри го сториха, отново по точки в 12-ти рунд.Да е жив и здрав и да продължава в същия дух. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!
92
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко Борисов е платил на двамата съдии милиони евро да гласуват за бездарният българин
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
do 123 Хъш, още ли има като теб, които си мислят че Кличко е един човек, а не са двама братя???? Какво общо има Владимир Кличко дето се би са Пулев с политиката, бе ??? Брат му е политик- кмет на Киев.
90
4
 
2
 
! Отговори
Tison M. преди 7 години
Общо взето Pulev Kubrat е безинтересен в боксерането,но за кандидатурата му за министър председател или президент мога да се съглася.А относно боксът това е неделима част от човешкия живот.
89
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
123 коментара за този индивид и само 3 за един велик български волейболист, добра извадка за читателите на този "новинарски" сайт.
88
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЛАБА РАБОТА!АЗ ЩЕ ГИ БИЯ ТИЯ ДВАМАТА САМО С ЛЯВАТА РЪКА!
87
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Bravo Kobra!
86
5
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
до миши мишоци :Ми ще ме разпори Чисора мен - интересното е що не разпори нашия херкулес - ах ха ха ха ха ха
85
5
 
17
 
! Отговори
1 преди 7 години
Браво ! Желая му още успехи от сърце !
84
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всички се радваме и се гордеем с Кубрат,браво,продължавай да се развиваш момче,истината е обаче,че с това ниво не е готов за най силните,иска се още труд.Не казвайте,че това което виждаме е негативизъм.Може и да грешим,но това той трябва да ни го докаже
83
7
 
22
 
! Отговори
Миши душици преди 7 години
до 114 "БЪЛГАРИН""Нищо не разбирам от бокс , но ако това беше бокс с Пулев - Чисора , значи иаз мога да съм такъв боксер !"Точно такива като теб визирах. Ами отиди бе ,***, какво чакаш и ми пишеш във форумите .Отиди ,качи се срещу Чисора да видим дали няма да те разпори като чувал със зърно още в 1вия рунд.
82
6
 
33
 
! Отговори
Миши душици преди 7 години
Навсякъде е пълно с хора с миши душици.Гнус ме е от вас.Толкова ли е трудно да напишете едно "Браво!" и да продължите без да си давате "експертното" мнение по всяка тема ,дебелогъзи дървени философи такива? След бокса отивате при тениса и Григор , после при футбола при Бербатов продължавате да изливате същата помия и така денят ви е постигнал пълен успех.Представям си какво щеше да е тук ,ако Кубрат беше загубил.Иначе браво на нашето момче заради него доста хора като мен почнаха да следят бокс.
81
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
все още и двамата не са на нивото на кличко и фюри
80
30
 
11
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
Нищо не разбирам от бокс , но ако това беше бокс с Пулев - Чисора , значи иаз мога да съм такъв боксер !
79
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
xa xa xa xa единия съдия стреснал публиката. ами ако бяха двама.......кво прайм а.......
78
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам защо но си мисля че бъдещето и на двамата бабаити е като охрана на дискотека "Плаза"

Спонсорирани публикации