Лекарят на Шумахер: Надежда вече няма!

Няма и очаквания за чудо, коментира професор Жан Пайен
10 май 2016 12:52,
53
Лекарят на Шумахер: Надежда вече няма!
Снимка: Reuters, архив

Надеждата за връщането на Михаел Шумахер към живота става все по-малка. Седемкратният световен шампион във Формула 1 претърпя тежък инцидент по време на ски ваканция във Френските Алпи преди две години и половина, а оттогава специален медицински екип се бори за възстановяването му.

В началото Шумахер беше поставен в изкуствена кома за близо шест месеца, но след това той излезе от нея и даде надежда на семейството си. После обаче нещата замръзнаха.

В момента бившият пилот тежи около 35 кг, а официална информация за състоянието му няма повече от година. Пред дома му в Швейцария са издигнати специални тенти, които да пречат на фоторепортерите да снимат.

"Напредъкът е мъчително бавен", разкрива пред "Дейли Експрес" близък на Шумахер. "Вече няма очакванията за чудо на хоризонта".

Семейството обаче все още се надява на нещо, което да го върне към живота. За него се грижи медицински екип от 15 души начело с френския професор Жан Франсоа Пайен. Именно той направи и мозъчната операция на Шумахер след инцидента в Мерибел на 29 декември 2013 година. Професорът е в постоянен контакт със семейството му и медицинския екип в къщата.

"Моето мнение е, че надежда за Шумахер няма", заяви професор Пайен, цитиран от "7 дни спорт".

"Състоянието му не се подобрява и в момента го крепят само добрите грижи", допълни още той. Всеки ден 46-годишният германец е подложен на часове масажи за стимулиране на мускулите, но ефектът не е обнадеждаващ.

"Възхищавам се на съпругата му Корина", разкри френският лекар. - "Тя показва изумителна воля. И полага максимални усилия, за да подобри състоянието на съпруга си", добави лекарят.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: алпишумахерсъстояние
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
16
 
! Отговори
65 преди 7 години
Цитирам-,,.вече няма очаквания за чудо''Подготвят света за ужасна новина,за съжаление.Този як ,здрав мъж да стане 35кг-това е мъка ,мъчение всички.Жалко!
42
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Велик! А според мен и най-великият!Не гледам Формулата откакто не се състезава. Дано има късмет, надеждата умира последна.
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
гледаш- бомбастична статия..после "цитиран от 7дни спорт" аха, ясно. мерси.
40
2
 
37
 
! Отговори
Makavelio преди 7 години
Фен съм на Макларън , но няма как да не призная , че е беше най-надъханият и надарен с качества пилот ,които съм гледал. Дано се случи чудо и да се оправи .
39
1
 
25
 
! Отговори
Аспарух преди 7 години
Легенда!
38
3
 
37
 
! Отговори
Търпение му е майна преди 7 години
Дано има късмет човека да се порадва още на децата си! Ама при толкова рискове на пистите, в болида и накрая да се метнеш в заледени камънаци на.скъп френски курорт си е хипер куцуз.... дано има кураж и сила Шуми
37
2
 
35
 
! Отговори
Грухтос Бомбастични преди 7 години
Аз лично не можах да намеря подобна информация в мрежата. Изглежда ми адски непрофесионално д-р Пайен да направи такова изявление и е по-вероятно да не го е направил. В много западни форуми се дискутира, че тази новина от "анонимен доктор" си е чиста партенка. Винаги има шанс, дори и при 5000:1 (справка - Leicester City).
36
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи във тоя живот всичко не е пари (и парите не помагат) да си беден но, да си здрав. Дано оздравее нямам нищо против човека
35
42
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кюрав карти не играе...пък камо ли ски да кара. Що не си стоя шофьор на кола, не е ли разбрал е за друго не става.
34
3
 
8
 
! Отговори
М преди 7 години
Госпожо Несторова, бихте ли ни написали източника на тази статия???
33
17
 
14
 
! Отговори
.... преди 7 години
Парите го поддържат... но ако продължават, един ден ще свършат... а той ще е умрял.Каква е ползата от труда му?Нека децата му имат спомен.
32
7
 
10
 
! Отговори
ZABOBOL преди 7 години
Shampione,shampione...letq s 300,a umirash sled 30 i travma.I R.Mesner izkachi vsichki 8 000-ci,a sled chasha vino i zabrave kluch ot dvornata ograda padna ot neq i si sroshi kraka. Az pak si izpotroshih vsichki zabi ot stiskane v ochakvane da doide demokraciqta vech 26 i...g.,vapreki che sam zabolekar i jiveq v neskonchaem komunizam...am...am.
31
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
каските са важно нещо! гледам разни хлапета със скейтове и с колелета, а наоколо бетон, стъпала, коли......
30
2
 
9
 
! Отговори
Моля пояснете преди 7 години
Надежда няма да се възстанови както беше преди ИЛИ надежда няма да оцелее??
29
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
35 кг :(
28
28
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само бог може да му даде савършено здраве но се иска покаяние и силна молитва
27
4
 
22
 
! Отговори
anatar преди 7 години
Аз в цялата мрежа, на английски език, не успях да намеря и една статия, която да съобщава такова изявление. Тия български сайтове откъде ги взимат тия уж новини, не знам.. а, че после си ги крадат едни от други е ясно. Ни източник се посочва, ни нищо..*** достовереността..
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
35 кг...
25
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това се знае от години вече
24
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно иска да му дръпнат щепсела, но няма как да каже.