Литекс изчезна, ЦСКА на Стоичков купи клуба

Ловчанлии вече не съществуват на футболната карта
27 май 2016 20:28,
139
Литекс изчезна, ЦСКА на Стоичков купи клуба
Снимка: архив, Булфото

ПФК ЦСКА 1948 АД купи Литекс, след като това стана ясно от документ, който бе публикуван в Търговския регистър по партидата на ловешкия клуб.

Така на практика в деня, в който Чавдар (Етрополе) бе преструктуриран в ПФК ЦСКА 1948 АД, то дружеството купи и клуба от Ловеч.

Проведено общо събрание на ПФК "Литекс" е решило да прехвърли капитала на дружеството си на ПФК ЦСКА 1948 АД и така на практика мъжкият отбор на "оранжевите" вече ще бъде част от новото дружество.
То се казва ПФК ЦСКА София ЕАД и мести своето седалище на столичната улица "Драган Цанков" 3, където е стадион "Българска армия".

В дружество главни акционери остават Гриша Ганчев и Юлиян Инджов, но сериозно участие има и "червената" легенда Христо Стоичков.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кво значение има кое ЦСКА ще треска подуенските няркомани
66
3
 
18
 
! Отговори
Ефектът цска МСК преди 7 години
Кой ще върне на българския данъкоплатец 33 милиона лева дълг на ЦСКА?Стоичков ли или Божков или Борисов или тримата заедно?Изглежда никой!Това е пълно беззаконие.Описват и отнемат имуществото на хората за дълг от 1000 лв, а с мuтренски врътки откраднаха пред очите ни 33 милиона цесекарско завличане от ЦСКА МСК (мuтренски спортен клуб) на хазната и държавата.Е, Бойко, ей държавнико! Ще видиш ти ефектът цска на следващите избори Дръжте крадците!!!
65
2
 
13
 
! Отговори
Резултатът от избори преди 7 години
А от гласоподавателите на Бойко изчезнаха 1 000 000 левскари.
64
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Славия не могат да бият, тръгнали ЦСКА да коментират. На терена и перукан няма да ви помогне, ще има рев!
63
2
 
12
 
! Отговори
активиран въглен преди 7 години
На фона на случващото се в държавата ,тези селски номера даже няма да направят и впечатление на никого
62
3
 
29
 
! Отговори
църнa мaцa преди 7 години
Дa зaкрият двa действaщи отборa,зa дa съживявaт един мъртвец-сaмо в еднa мaфиотскa държaвa може дa се прaви!!!....Дaно товa "чудо" нa природaтa не стaне фaкт!!!!! AМИН!!!!!
61
2
 
2
 
! Отговори
за преди 7 години
До nickлюбов и омраза никога не съди по себе си!
60
1
 
4
 
! Отговори
от всичко преди 7 години
До пепи готинотонай-доказано е,че България се напълни с озлобени,опростачени и завистливи като теб.Умишлено пропуснах "...хора..."
59
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е за какъв капитал може да се говори, след като имат милиони дългове? Почнаха и да крият сумата, която е над 50 млн.
58
7
 
23
 
! Отговори
бг преди 7 години
Честито на чорбарчета-чавдарчета!Ха сега слагайте сините връзки!Мутрагени като Ганчев и Божков кога ще ти дадът пари, освен ако си чистят крадливия имидж с публиката на ЦСКА.Където минат трева не никне.Ето сега с тези гимнастики и врътки които правят два отбора съсипват!,!!
57
7
 
23
 
! Отговори
nick преди 7 години
Ние, феновете на Левски, а мисля и голяма част от тези на ЦСКА намираме поведението на платените чорбари (една част от сектор Г) за по-вече от Нормално. Те никога не са обичали отбора си, а просто си мразиха Левски. Затова и с лека ръка са готови да закрият цялото му минало и да станат от Чавдар - Литекс стига да им се плаща добре.
56
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Говедата ги е страх и знаят, че ЦСКА е отбора, който ще ги бие където ги хване през новия сезон. За това мучат по форумите.
55
0
 
0
 
! Отговори
ДО 77 преди 7 години
като даваш такива примери, то и аз да ти дам ..https://bg.wikipedia.org/wiki/ПФК_ЦСКА_(СОФИЯ)
54
5
 
34
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 7 години
Чавдар Етрополе става ЦСКА, ЦСКА купува Литекс, после сигурно ще се слеят със Славия , а Лудогорец ще мине като дъщерна фирма на ЦСКА....И всичко това само да се заличи или голямата кражба на пари от ЦСКА или неграмотното им управление от г-н X....Футбола - като държавата - пропаднал...Ама гледам , че има още ***, които ходят по стадиони да избиват комплекси... И да не ми говорят, че е заради хубавата игра, защото такава НЯМА!
53
25
 
14
 
! Отговори
Геренбахче преди 7 години
,,Динамо,, -София...,,Левски,, ...,,Левски Спартак,, ...,,Витоша,, ...,, Левски,, с. Подуене...Една 102 годишна мъка !!!
52
16
 
9
 
! Отговори
ЦСКА преди 7 години
До Анонимен 75 : ,,Лада,,- ,,Мада,, ...Сори-мори... Ще мачкаме подуенските ***!!!
51
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сори, но не приемам това за ЦСКА. Няма как доккументите да превърнат Литекс и Чавдар - Етрополе в ЦСКА. ЦСКА е мъртъв, не съществува!Това е като да си купиш Лада, после да и сложиш емблемата на Мерцедес, в КАТ да ти позволят смяна на името и ти да тввърдиш, че вече имаш Мерцедес и на всичко отгоре да се окичиш с историята на марката :)
50
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
stoichkov e edin goveda vas da vi kleca shopara peevski
49
4
 
12
 
! Отговори
conservator преди 7 години
Дано Ицо си е продал името скъпо. Дано има възможност един ден този клуб да бъде изцяло негов. Защото всички други бизнесмени напразно се опитват да изкарат пари от футбол. Една добра пицария може да им докара печалба по - голяма от един лошо управляван отбор. След Лудогорец това може да бъде втория футболен отбор в България. Надявам се да бъде намерено решение и за Локо СФ, чийто фен съм.
48
10
 
18
 
! Отговори
BG преди 7 години
Щом Левскарите коментират, че нещо не е добро за ЦСКА, ЗНАЧИ Е ДОБРО ! Всички клубове са си сменяли регистрациите, и то по няколко пъти. Не съм чул някой от Левски да казва, че е фен на старото ИСТИНСКО дружество, което се държи от Петър Петров! Никой не е фен на фирма или Булстат номер, а на футболисти, стадион, публика.