Преизбраха Неделчо Колев за шеф на щангите

Гласуван бе и нов управителен съвет на федерацията
27 май 2016 14:52, Красимир Ангелов
0
Преизбраха Неделчо Колев за шеф на щангите
Снимка: БФВТ

Неделчо Колев бе преизбран за председател на Българската федерация по вдигане на тежести, съобщава официалният сайт на централата. Това стана на Общото събрание на федерацията, състояло се в присъствието на 44 клуба.

Неделчо Колев получи доверието на 42 делегата. Гласуван бе и новият Управителен съвет, в който членове са Неделчо Колев, генералният секретар Борислав Гидиков, Димитър Димитров, Владимир Боянов, Георги Михайлов, Кирил Панайотов и Живко Архондев.

Преди избора председателят на БФВТ Неделчо Колев отчете дейността за периода 2011 – 2016 г. и изтъкна основните приоритети в работата на централата. Той докладва за представянето ни на големи първенства, както и за случая със замърсената от производителя хранителна добавка, довел до лишаването ни от участие на олимпийските игри в Рио.

Отчетени бяха успехите за периода -  общо 154 завоювани медала от световни и европейски първенства в различни възрастови групи, от които 30 златни. Само за последната година от континентални първенства българското вдигане на тежести спечели 5 отличия при 15-годишните, 3 при 20-годишните и едно при мъжете, където се наредихме 4-ти в отборно класиране от 38 държави.

Във вътрешен план бяха отчетени подобрените за периода 65 нови държавни рекорда и увеличаване с 25 % на участниците в националните първенства и турнири.

Гост на събранието днес бе зам.-министърът на младежта и спорта Асен Марков, който се обърна към присъстващите със следните думи: „Призовавам да загърбите дрязгите и да започнете отново да работите всички заедно. Треньорите да си сътрудничат и да помагат на старши треньора, както бе в миналото, когато системата работеше много по-успешно. Финансирането от Министерството е съобразно представянето предишните години. Според
възможностите ще правим максималното да осигурим условия за развитието на този важен и от край време успешен за България спорт,“ заяви зам.-министърът.

Неделчо Колев благодари за оказаното му ново доверие и декларира увереността си да работи за успехите и обединението на всички в българските щанги. "Ще дам всичко от себе си за да защитавам и занапред по най-добрия начин интересите на нашия спорт"“ каза още Колев.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари