Берое надигра Левски за историята

Заралии победиха "сините" с 2:1
7
Берое надигра Левски за историята
Снимка: БТА

Берое победи с 2:1 Левски в мач от последния кръг на "А" група, игран в Стара Загора. По този начин заралии постигнаха исторически четвърти пореден успех над "сините" у дома, с което подобриха рекорда си от периода 1958 – 1961 г.

На терена двата отбора направиха вълнуващ двубой, като столичани поведоха през първото полувреме чрез Георги Костадинов. След почивката обаче домакините бяха далеч по-добри и стигнаха до запомнящата се победа с голове на Елиаш да Силва и Иво Иванов.

В крайното класиране Левски финишира на 2-ро място с 56 точки, докато Берое се окичи с бронзовите медали, след като събра 53 т.

Берое започна мача една идея по-добре и в 9-ата минута Веселин Пенев беше намерен с дълъг пас и продължи към Исмаил Иса в наказателното поле. Точно преди нападателят да нанесе решаващия изстрел, Сашо Александров изби от крака му в корнер, след който защитата на гостите се справи.

След четвърт час игра домакините пропуснаха чудесна възможност да открият резултата. След центриране от фаул, топката стигна до Георги Божилов, който се обърна и стреля в долния ляв ъгъл, но Боян Йоргачевич плонжира и изби. Левски отговори в следващата атака, когато Франсис Нар се измъкна от двама футболисти и шутира по земя, но топката облиза външната страна на десния стълб.

Подробности четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: футболБероелевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Надиграли сте бабината си. Този мач ви беше даден, защото няма никакво значение за ЛЕВСКИ, а някой лев в края на сезона не е излишен на сините.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Берое явно са решили да вкарат само 2 гола, защото опонентите им обичат числото 2. Винаги втори, винаги слаби, играчи разхождачи и публика от хулигани. Слаб 2.
3
4
 
4
 
! Отговори
ЦСКА преди 7 години
Левски отново с сини задни части и калъфки. Перуката да не пуска ЦСКА в А група, че ептен ще им ги насинят.
2
1
 
8
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
"Срещу вятър НЕ пикай и срещу Берое НЕ играй" оле...
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само БЕРОЕ, оле! Надиграхме подуянските ... на всеки му е ясно какви. Берое, Оле!