Резил в Япония! Националите паднаха с 2:7

Слънцето за България залезе в страната на изгряващото слънце
Обновена: 3 юни 2016 15:43 | 3 юни 2016 15:43, Красимир Ангелов
140
Резил в Япония! Националите паднаха с 2:7
Снимка: Булфото

Националният ни отбор по футбол записа срамна загуба в своя първи мач в Япония. Възпитаниците на Ивайло Петев бяха унижени с 2:7 от домакините.

Мачът започна перфектно за "самураите", които поведоха още в 4-ата минута. Тогава Кашиваги центрира в наказателното поле, където Оказаки бе оставен непокрит и откри резултата с глава. 120 секунди по-късно попадение на деветката на японците беше отменено заради засада, а в 14-ата Митрев демонстрира класа. След центриране от корнер се получи меле в наказателното поле и Сакай засече с глава, но вратарят плонжира и изби.

След 22 минути игра България създаде първото си чисто положение. Михаил Александров центрира отдясно, Димитър Рангелов надскочи Моришите и засече с глава точно под гредата, но вратарят успя да избие с върха на пръстите си! Секунди по-късно "самураите" удвоиха преднината си. Юто Нагатомо центрира към непокрития Кагава, той надскочи двама наши защитници и с чудесен удар с глава матира Митрев!

След половин час игра "лъвовете" пропуснаха да се върнат в мача. Сакай игра с ръка на аутлинията и съдията отсъди фаул. Ивелин Попов центрира прострелно, получи се меле и в решаващия момент бранител на домакините изчисти. В 35-ата минута кошмарът за възпитаниците на Ивайло Петев стана пълен. Кагава получи пас в наказателното поле, справи се с опеката на Станислав Манолев и с шут от точката на дузпата направи Митрев за трети път безпомощен в срещата.

Този гол напълно стъписа "трикольорите", които вече не знаеха къде се намират и три минути по-късно отново бяха наказани. След късо изпълнение на корнер, последва центриране на далечната греда, където Моришиге свали с глава към Йошида и защитникът нямаше как да сбърка на опразнената врата за 4:0 за азиатците!

Началото на второто полувреме не предложи нищо различно и домакините стигнаха до нови два гола. Първият падна в 53-ата минута и беше дело на Йошида, който се разписа за втори път в двубоя. Това стана след продължителна атака на Япония, при която Киотеки центрира по земя успоредно на голлинията, където защитникът направи добавка за 5:0! В 57-ата току-що появилият се на терена Усами също записа името си сред голмайсторите. Сакай центрира на задната греда, там резервата Усами овладя и със силен удар по диагонала в далечния ъгъл е точен за 6:0!

След почти час игра България вкара почетно попадение. Мишо Александров получи чудесен пас, излезе сам срещу вратаря и майсторски го прехвърли за 1:6. В средата на второто полувреме Усами можеше да вкара нов гол за Япония, след като стреля от малък ъгъл, но сантиметри не му достигнаха да намери целта. В 82-ата минута България вкара втори гол. Венцислав Христов се пребори за топката, върна леко назад към Галин Иванов, който с прекрасен пас намери Чочев. Той се пребори с Едно и с плътен шут по земя направи 2:6.

Така се стигна до 87-ата минута, когато Асамо оформи крайното 7:2 за Япония. Той буквално се изгаври с Терзиев в наказателното поле и защитникът на Лудогорец го фаулира. Потърпевшият застана зад топката и не сбърка, правейки резила за България още по-голям. До края не падна нов гол и нашите напуснаха мача с наведени глави.

Реакции след загубата на националите четет в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
22
 
! Отговори
brbr преди 7 години
И тези футболисти,треньори и т.н, харчат пари отпуснати за спорт....за да отидат до там, лагери, спа процедури дрън дрън, следващия мач е след 3-4 дни , ще падне разходки, разпускане Аз си мисля тези пари дали не могат да се дадат за модернизиране на някоя база, финансиране на някой спорт и т.н.
5
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега трябва да ги заточим в мини Бобов дол!!!
4
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Япония -трябваше някой да им покаже че не са футболисти !За да си футболист трябват голове ,а нашите са манекенки .
3
3
 
44
 
! Отговори
АЯСС преди 7 години
Събличай !!!
2
3
 
17
 
! Отговори
Homer преди 7 години
Мале, мале......
1
4
 
39
 
! Отговори
Владо преди 7 години
Горе главите ! Продължаваме напред ... подготовката за мача с Люксембург !