Легендата Мохамед Али почина на 74 години

Боксьорът бе приет в болница заради дихателни проблеми
Обновена: 4 юни 2016 08:04 | 4 юни 2016 07:46, Анисия Иванова
59
Легендата Мохамед Али почина на 74 години
Мохамед Али. Снимка: БТА

Легендарният американски боксьор Мохамед Али почина в болница във Финикс, щата Аризона, предадоха световните агенции, като се позоваха на говорител на семейството на големия спортист.

Преди дни той беше приет в болница с дихателни проблеми. Последната информация за състоянието му беше, че е на животоподдържащи системи.

"След 32 години борба срещу болестта на Паркинсон Мохамед Али почина на 74-годишна възраст" снощи (местно време), обяви неговият говорител Боб Гънел, цитиран от Франс прес.

Бившият световен шампион по бокс за професионалисти в тежка категория бе хоспитализиран в четвъртък заради дихателни проблеми. Първоначално Гънел заяви, че се налага Мохамед Али да остане за кратко в болница, но впоследствие се оказа, че здравословните проблеми на легендарният спортист са сериозни.

Най-известният боксьор в историята ще бъде погребан в родния си град Луисвил, щата Кентъки, съобщи неговият говорител, без да посочи дата, пише БТА.

Мохамед Али е олимпийски златен медалист от Рим (1960 г.) и трикратен световен шампион в тежка категория (1964 г., 1974 г. и 1978 г.). Той се смята за основоположник на съвременния бокс.

От 1984 г. се бореше с болестта на Паркинсон. През 1996 г. той запали олимпийския огън на игрите в Атланта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
9
 
7
 
! Отговори
Myself преди 7 години
Хайде стига толкова крокодилски сълзи !Какво толкова е допринесъл на човечеството, измислил е някакъв антибиотик, компютер, ракета за в космоса, написал е книга ?Не ? Блъскал е с юмруците се, да не забравим, приел е ислама !!!!Велик ? My ass ......
38
4
 
7
 
! Отговори
Snorky преди 7 години
RIP Мохамед Али! Ако сега се състезаваше пак щеше да има големи шансове да стане шампион! Изключителен!
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 43Вярно ли остана непобедим? Я пак!
36
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Касиус Клей си остана непобедим .Срещу него скочи американската държава когато отказа да отиде във Виетнам.Съден като дезертиор той лежа в затвора 3,5 години.Върна се и пак спечели световната титла.Той прототип на герой от Роки Първа серия той губи от един неизвестен бял боксиор на благотворителен мач.Този факт става начало на цяла поредица филми и изгряване на звездата на Силвестър Сталоун.Иначе беше известен с гръмките си изказвания като Джо аз съм с единия крак в гроба ти дерзай.
35
8
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 7 години
Нямам думи колко е пропаднал Българският народ .... то не беше "***", "вероотстъпник", "измислен герой" само защото е сменил името си и е приел Исляма, а вие които си пишете така по човек който все пак е оставил една следа на човечеството като един добър човек и спортист с голямо сърце да не сте нещо повече от него... тука няма място за Религии, имена и прочие. Само *** и клавиатурни бойци като вас биха коментирала по тази тема, а не да кажете нещо хубаво и лека му пръст :)
34
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-великият,поклон!
33
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо занимавате хората с измислени герой? Сега за този колко велик бил кой го интересува една ***. А когато почиват учени хора помагащи на света дори няма статия за тях. Примерно професор Майкъл Ръсел който се е борел с зависимостта на хората към никотина и е спомогнал за никотиновата дъвка да бъде произведена. Той почина през 2009 г. от инфаркт след дълга борба с алцхаймер, но нямаше статия за него.
32
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не харесвам този. Такова е моето мнение. В България има свобода на словото, мисълта и съвестта. И никой не може да ми заповядва по никакъв начин какво и кого да харесвам или не. Освен това също имам право на мнение.
31
11
 
22
 
! Отговори
До 26 и 39 преди 7 години
Вие сте болни мозъци,потърсете помощ.. Почиеяай в мир Тhe greatest !!!
30
28
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той е един развратник, който е сменил вярата си за да може да има повече от една жена. Алцхаймерна 41 години, това е божието наказание за него.Не съм скинарче и расистче. Нито пък съм глупав идолопоклонник.Знам, че господ раздава своето правъсъдие тук, на земята, докато сме живи.
29
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха, отварям днес.бг и расистчетата-скинарчета а.к.а. комплексарчета са започнали да храчат. Няма сайт с толкова забавен форум.
28
7
 
26
 
! Отговори
Тракийски преди 7 години
Голям Боксьор и приличен поет. Не споделям възгледите му и честно казано винаги съм харесвал повече Фрейзър. Но когато гледам Али да боксира си обяснявам защо този спорт е толкова велик. Поклон и мир на праха му.
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 39Само че съдията спаси Ленъкс от загуба, защото Виталий беше готов да загуби окото си, но да убие Ленъкс Луис на ринга.А и Виталий водеше по точки след 6-я рунд. Спомняш си. Ленъкс беше грохнал тотално.
26
3
 
6
 
! Отговори
Darth Plague преди 7 години
До АнонименЛенъкс Люис беше най-близко до това да надиграе Виталий.
25
29
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Касиус Клей, целият християнски свят те намрази след като прие исляма и си смени името. Ти си ***!
24
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През целият си живот той се бори срещу несправедливостта, срещу расизма и беднотията.Мир на прахът му!
23
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Приетата вяра напълно отговаря на цветът на кожата му. Да е жив и здрав.
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 26По въпроса с профукването на милиони- честно спечелени...Мохамед е много назад в класацията.... На първо място е Майк Тайсън. Поне се е наживял за 10 години...профукал е за този период 400 милиона долара. по 40 милиона на година..както искаш така ги смятай каво си правил че да похарчиш 40 милиона на година. Дали не се наживял като Лъв за тия 10 години отколкото 1000 години като овца?
21
18
 
5
 
! Отговори
Balloo преди 7 години
Не съм го чувал
20
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от 15Муахахахах...чаткайте още минуси. Питам: Вие правите ли разлика межди Владимир и Виталий Кличко? Кога Виталий Кличко е бил надиграван в кариерата си като боксьор в тежка категория?И друго пак да попитам: Вие правите ли разлика между надиграване и побеждаване?