След наказанието: Маша олеква с $50 млн.

Рекламни фирми започнаха да отказват да сътрудничат с Шарапова
13
След наказанието: Маша олеква с $50 млн.
Снимка: БТА

Руската тенисистка Мария Шарапова ще загуби 50 милиона долара от своите доходи заради двегодишното наказание за употреба на мелдоний, изчисли специализираното американско икономическо списание "Форбс".

Според изданието, наказанието на 29-годишната Шарапова ще доведе до сериозни финансови загуби.

В допълнение към парите, които Шарапова губи поради неучастие на турнира, тя има намаляване на приходите си и от други източници. Рекламни фирми започнаха да отказват да сътрудничат с Шарапова, след като тя обяви през март, че е дала положителна допинг проба.

В същото време, американската компания за спортна екипировка "Найк" възобнови сътрудничеството си с Шарапова. В началото на март "Найк" прекрати договора си с рускинята, но сега промени решението си.

"Мария винаги ясно е излагала своята позиция. Тя се извини за направената грешка и подаде жалба срещу наложеното наказание. Ние се надяваме да видим Мария отново скоро на корта и продължаваме сътрудничеството си с нея", се казва в изявление на компанията.

Още новини от света на тениса четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Жоро с моторо преди 7 години
Добра тенесистка е. Но за съжаление е хванаха. Сега тъкмо ще има време да задобрее далеч от публика, и 2018 ще мачка. В разцвета на спортния си живот е, няма да се откаже.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-добре да си гледа здравето и да си пие мелдония.
7
2
 
28
 
! Отговори
Фобчета, фобчета.... преди 7 години
Маша олекна с 50 милиона, но пак си има 100, а фобите събират стотинки за месечната вноска по кредита за iPhonЯ :) Баба Маша може да си живее като царица до края на живота. Още повече, че в Рашата сигурно ще я направят героиня и жертва на западната мафия в спорта.
6
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Маша, водка и допинг те докараха до тук. Гришо те знаеше и навреме избяга.Сега слагай колхозна забрадка и отивай да садиш картошки за зимата.
5
5
 
11
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Да обжалва наказанието пред католикос Карекин II Нерсисян върховен патриарх на всички арменци.
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вече няма да подарява поршета на фъфлещата гришка ... :(
3
1
 
42
 
! Отговори
профес. спортист преди 7 години
Нямя нито един рекорд в света поставен БЕЗ стимуланти. Даже вероятно няма и нито един спортист качил се на почетната стълвичка на сериозно състезание който да не взема "нещо".Просто големите централи и федерации имат зад гърба си цели институти разработващи разрешени към момента на състезанието вещества, които след година-две (или ако конкурентна държава на САЩ го открие) влизат в забранения списък и се минава към следващият допинг.Всички са абсолютно наясно с тези ФАКТИ, но нямат глас.
2
16
 
7
 
! Отговори
ист преди 7 години
Загубата на 50 милиона е нищо.Загубата на жребецът Гришо е всичко.
1
11
 
5
 
! Отговори
НЕГАРАТ с ОЛД СПАЙС преди 7 години
аз ше я спонсорирам 20 лева на час давам всеки ден мога да я прасна за час два и пътни като и дам опааа 50 леве на ден само от мен по 10 човека 500 в джобата