България не е на световната футболна карта

Майкъла: Ако се оздрави ЦСКА, за 4 г. ще върне инвестицията
13 юни 2016 16:14, Анисия Иванова
19
България не е на световната футболна карта
Снимка: Bulgaria On Air

Българските футболисти трябва да разберат, че точно международните мачове и турнири са мястото и имиджа, където могат да си "сравнят колата - дали карат Москвич или са на Мерцедес". Това заяви бившият футболист и директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. Той направи и кратки прогнози за предстоящите мачове.

Според него довечера предстои много тежък мач за Испания и там никой не играе, за да се доказва след като са паднали на предното първенство, а всеки играе за страната си, но "това първенство е и трамплин за трансфер; трамплин за един играч да се докаже на какво ниво е".

"Испания срещу Чехия: За мен няма фаворит. Фаворит е само на име Испания, защото според мен това е доказана класа - там са Реал Мадрид и Барселона, Атлетико. Мачът е хикс", прогнозира той.

Според него сблъсъкът между Ирландия и Швеция е равностоен, "а разликата е само един Ибрахимович, ако успеят да го опазят и този мач върви на хикс".

Италия срещу Белгия - всички мачове с Италия започват с хикс на всички европейски и световни първенства, отбеляза още Илиев.

По повод скандалите след мача Русия и Англия бившият футболист коментира, че те могат да станат само във Франция. "Защо в Англия няма такива скандали, защо същите англичани не ги правят тези неща там, а само като напуснат пределите на Англия. Същите тези английски хулигани в Англия се радват на мача там, особено след като излезе Законът за спорта там. Там има ред, но напуснат ли границите на Англия - могат и го правят", добави той.

Запитан, къде България се намира на европейската футболна сцена, той отговори, че не се намираме на картата.

"Виждате, че Албания вече участва, виждате Македония направи стадион за 150 млн., а Румъния има шест. Оттам идват основните проблеми. Основните проблеми идват от работата на детско-юношеската школа", смята още той.

Трябва да имаш вяра в себе си и да искаш да се надиграваш с европейските грандове, посочи Илиев. Според него в момента като че ли българските футболисти нямат мотивация да се надиграват. "Освен може би "Лудогорец", от които 8 души са чужденци".

По европейските закони не може да задължиш с кой да играеш и с кой не, посочи Илиев.

"Има два начина - единият е като "Литекс" да създаваш футболисти и да ги продаваш. Другият е "Лудогорец" - да имаш пари и да купуваш най-доброто - влизаш в Шампионска лига и печелиш 17-18 млн. лева. През последните 5-6 години направиха една грешка, когато изгониха треньора", заяви още той.

Запитан кой отбор на ЦСКА ще играе през есента в "А" Група, Илиев отговори така: "За мен ще бъде този, за който е дала благословията държавата, а държавата е премиерът. Ако е дал зелен светофар на това ново скалъпено ЦСКА - това ще е ЦСКА-то, което ще играе в "А" групата."

Не е нормално премиерът да се меси, но той обича футбола и му помага, отбеляза Илиев. Той е помагал на всички отбори и на всички спортове, но не може и да огрее навсякъде, добави бившият футболист.

Той не вижда "А" групата в този формат, в който е посочена в момента.

"Виждате на "Верея" един прекрасен стадион, който "Трейс Арена" го е направил Ники Михайлов и сега отиват да играят 5-6 отбора, защото няма къде. За какъв футбол говорим, за какво европейско? "Ботев" е един отбор с традиция, но няма стадион, нямат терен, където да играят и отиват да играят на "Верея". Локомотив (Пловдив) - трагедия, играят в нива. Варна? Какво имаме ние? Ние имаме 3-4 стадиона и още толкова клуба, които отговарят на лицензите, а всичко останало е борба за оцеляване. Нищо повече", добави Илиев.

Всеки може да оздрави ЦСКА стига да иска, посочи той и пресметна, че струва около 20 млн., а отборът ще ги върне за 3-4 години.

Цялият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"България не е на световната футболна карта"България я няма на Балканската футболна карта. (След като Албания ни бие)За световната въобще не можа да става въпрос.
11
1
 
2
 
! Отговори
Пепо преди 7 години
За Б-я по-важно от ЛОТАРИЯ Б-Я И СПОРТ ТОТО НЯМА. Няма такава държава където да се рекламира КУМАРА денон6но.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
TOVA DA SI MAISTOR V VINTOVETE E SAVSEM RASLICHNO OT TOVA DA UPRAVLYAVASH OTBORA I OSHTE PO RASLICHNO DA UPRAVLYAVASH SOBSTVENITE SI PARI.
9
0
 
2
 
! Отговори
фен преди 7 години
Дайте да дадем. Да се оздрави, значи да се покрият дългове, натрупани от някого си. Този някой да обясни, каква е финансовата полза от звездите, които е купувал на кредит. Ако са купувани за кеф и са на загуба, който се е кефил, да си покрива масрафа. Отбора може да се превърне в печелившо предприятие, но това едва ли ще стане,ако разни синдици му висят на главата. Ако някой може и иска, да плаща всичко. Другото е излишно мънкане. ЦСКА си струва парите,а отбора ще оцелее и с друго ТД, ако трябва
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТ 30 ГОДИНИ СТАДИОНИТЕ СА ПРАЗНИ КАК СЕ ИЗДЪРЖАТ БЪЛГАРСКИТЕ ФУДБОЛИСТИ ????? ИЗДЪРЖАТ СЕ С НАРКО ПАРИ
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"България не е на световната футболна карта!"Ами то от черно тото, плащания под масата, крадене на добри състезатели, без сам да ги създаваш, пробиване в отбора с връзки и подобни не й остана време да се нарисува на тази карта!
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на муфти като тоя не трябва да се разрешава да напускат дома си, камо ли достъп до национален ефир.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
един приятел пита майкъла като щеше да ремонтира бази за децата и да строи игрища докато беше в УС, да не е случайно Гонзо и Тотонев да са го спирали да оздравява? спреха мазните манджи и всички поискаха некой да плати сметката, а сега "вие ни дайте пари, а ние ще оздравим". браво, ама ядец.
4
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм цесекар, но смея да твърдя, че ЦСКА имаше една от най-добрите детско-юношески школи, много от най-добрите ни национали са неин продукт или са минали през нея. Всички клубове в "А" група трябваше да вдигат летвата, за да не доминира ЦСКА всеки сезон. Беше голяма грешка, че ги върнаха в първи клас. За мене това е целенасочен опит за унищожаването на клубния футбол, а сега порното с "А" група премина в нова фаза.
3
2
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
1. сега нямаме детско-юношеска школа 2. За да те пуснат да играеш трябва родителите ти да платят една 3-4 цифрена сума.3. Уреждането на мачове демотивира играчите. Предпочитат да вземат пари и да продадат мача отколкото да играят.4.Не мисля че за ЦСКА трябва да се търси държавна подкрепа. Ако не се намери инвеститор който да покрие задълженията да ги оставят да фалират (както стана с Глазгоу). Там едва ли мин. председателя е нахалствал за оздравяване на ***. Едва ли са променили устава на пъ
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И следващото поколение национали не беше зле, помните ли Бербатов, Мартин Петров, Стилиян Петров с какъв хъс и фантазия играеха като поеха щафетата? С този отбор ни беше последното класиране на европейско. Не помня кой немски треньор се беше изказал, че не разбира защо имаме страхотни футболисти и слаб отбор. После обаче се появиха баджанаците, джисъсите, перуката и всичко рухна.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Златното поколение затова имаше успехи, защото всички играеха за България. Нямаше значение кой в какъв отбор е и всички загърбваха различията заради общата кауза. Да, не станаха шампиони, но не ни беше срам от националния и бяха в състояние да победят всеки отбор. Сегашните играят само за една допълнителна заплата, мързи ги да гледат даже и вклубните им отбори, а японците неслучайно казаха, че националите са играли така, все едно не се познават.

Спонсорирани публикации