Скандал в щангите: Отнемат 7 медала от Лондон 2012

Сред хванатите с допинг е и супер звездата Иля Илин
Обновена: 16 юни 2016 10:48 | 16 юни 2016 10:17, Красимир Ангелов
35
Скандал в щангите: Отнемат 7 медала от Лондон 2012
Непобеденият Иля Илин изгърмя с допинг. Снимка: Reuters

Грандиозен скандал се заформя в световните щанги, след като 10 топ атлети изгоряха с допинг след извършването на повторни проверки на пробите от олимпийските игри в Лондон през 2012 година.

Общо 7 медала ще бъдат отнети от щангисти от олимпиадата в Лондон, след като  Международната федерация по вдигане на тежести официално обяви имената на тези, които са се провалили при повторната проверка на пробите.

Сред имената личат фигурите на звездата на световните щанги Иля Илин от Казахстан, който е двукратен олимпийски шампион и четирикратен световен шампион и в своята кариера няма загубено състезание, както и състезаващата се за Азербайджан българка Боянка Костова.

Освен тях официално са хванати шампионите Светлана Подобедова (Казахстан, 75 кг), Мая Манеза (Казахстан 63 кг) и Зюлфия Чинсало (Казахстан 53 кг)

С положителни проби са вицешампионът при 85-килограмовите  и една от звездите на руския национален отбор Апти Аухадов (Русия), като по този начин нашия Иван Марков се предвижва с едно място напред и се нарежда на четвърто място в категорията си в Лондон.

Горят и бронзовите медалисти Марина Шкерманкова (Беларус, 69) и Юлия Калина (Украйна 58), както и четвъртата в категория до 69 кг Джина Сазановец (Беларус) и Евгени Жарнасек (Беларус), девети при свръхтежките.

В края на годината с допинг изгоря и световният рекордьор в свръхтежка категория Алексей Ловчев от Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Мериън Джоунс, Ти.м Монтгомъри, Дуейн Чембърс, Кевин Тот, Реджина Джейкъбс, Джон Макюин, Мелиса Прайс,Ланс Армстронг,Асафа Пауъл и доста други са хванати с допинг и наказани. Така че няма защо да коментирате че хващат само руснаци. Проверката за допинг е за всички.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Западняците ги е яд че техния допинг е по-зле от руския. :)
24
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До рускиняТи каквото и да свалиш все ще си смърдиш.Рускините са нечистоплътни ***.
23
2
 
5
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До АнонименЛабораторията за допинг няма нищо общо със САЩ. Просто там медицината е доста по напред и ползват средства, които още не са влязли в списъка със забранени субстанции. Химия, бако. Ти си стой още на мелдоний.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мошенгия!допинг е онова което е в списъка ,но не и онова което е извън списъка!
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уличен някой с нещо. Казва се конкретно с какво и каква стойност. Сега остава и на Асад да пуснат един допинг тест :)
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече ме гнус от евроатлантическите "ценности".------------------------------------------------------------------- Щом те е гнус, ходи при северните корейци, Китай или любимите ти ***. Всеки влак си има пътници.
19
5
 
11
 
! Отговори
Така е преди 7 години
Само сестрите Уилямс са "чисти", както и спринтьори, баскетболисти в НБА, футболисти и т.н. Само щангите са им трън в очите, щото имало "допинг"!? Като е толкова "лесно" с допинг що не се допингирате и пробвайте да вдигнете 200 кила от земята над главата си? Ако беше толкова лесно, всеки фитнес маняк с бицепс над 50 см. ще вдига, като перце 200 кила от земята над главата си, ама и 100 няма да може... Само тяги, лежанки и др. половинчати движения им дай!
18
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А американските атлети са света вода ненапита. Само Серена Уилямс се друса повече от Аксел Роуз, да не говорим за останалите. Само че тук не е важно кой какво пие ,а кой гласи пробите.
17
22
 
14
 
! Отговори
сс преди 7 години
Руския спорт е пълна пародия. Те без допинг не могат.
16
0
 
22
 
! Отговори
ined преди 7 години
Отбора по допинг пак е хванат със щанги
15
8
 
26
 
! Отговори
Тракийски преди 7 години
Боже няма нито един гражданин на страна членка на Г-8, който да е хванат. Каква случайност! Слава ан Великобритания, Франция, Германия, Китай и САЩ ...те са по-добри хора от нас във всеки медикамент и отношение.
14
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Даммм.... 2 месеца преди олимпийските игри, отнемат медалите и правата на състезатели от предишните олимпийски игри. Някак си ми напомня как изгърмяха нашите щангисти точно няколко месеца преди Лондон 2012. Мръсни номера!!! Що не отворите пробите, дадени преди 20 години например? Що само с 4 се ограничавате?
13
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коя година сме сега - 2012- опс 2016..айде имало е време да проверят пробите. Тогава може би стандартът е бил друг и сега засичат вещества коио сега са забранени, а 2012 не са били.... Много тенденциозно в това. Що не проверят резултатите от олимпиадата в Барселона през 92?!?
12
13
 
4
 
! Отговори
рускиня преди 7 години
До Анонимен 7 "че колхозниците спечелили ли са нещо по честен начин?" - свали *** и потури, че насмърдяваш
11
4
 
20
 
! Отговори
рускиня преди 7 години
До Анонимен 9. САЩ много драпат да направят база в казахстан. Досега нямаха шанс - сега пробват и по такъв начин. И който ме каже ,че серена Уильямс е 100% жена - няма да повярвам никога. Ама нея например не подлагат на некакви тестове
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как става така, че отварят повторно проби отпреди 4 години, и то все на спортисти от екс-СССР? Да не се опитва някой да разчиства пътя към медалите за своите състезатели? Преди това не са ли ги проверили два пъти? Западните и отвъдокеанските тежкоатлети са най-чистите в света, да бе да!
9
3
 
24
 
! Отговори
$opo$ преди 7 години
Само руските запалянковци правят мелета и само руските и от бившите републики спортисти зобят.Западните ултраси са хрисими и демократични, а спортистите - чисти кат сълза.Вервайте ми.
8
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пореден гнусен удар под масата по Казахстан, която по стандарт на живот в последните години се изстрелва далеч пред западноевропейските страни, да не говорим за САЩ. Разбира се, за това няма да прочетем в нашите медии.
7
4
 
30
 
! Отговори
венета преди 7 години
Обърнете внимание спортистите от кои страни са... не ви ли е малко странно?! Другите са като сълза честити - кикот в облака!