UEFA няма да гони Русия, ще чакат сами да отпаднат

Сборная може да отнесе поредна глоба, този път за факли
16 юни 2016 08:07,
48
UEFA няма да гони Русия, ще чакат сами да отпаднат
Снимка: Reuters, архив

UEFA няма да гони административно руския национален отбор от европейското засега, а вероятно ще чака "сборная" да отпадне по игрови път.

Такива са настроенията в администрацията на европейската футболна федерация, след като по-рано в сряда се заговори, че условното наказание на руснаците от мача с Англия в събота на "Стад Велодром" може да се преобразува в ефективно.

Причина за това е запалената факла след гола при загубата 1:2 от Словакия. Според източници от UEFA, пожелали анонимност, условното наказание от Марсилия е за безпорядъци по трибуните, а за расистките скандирания и запалените тогава факли просто е увеличена глобата.

Сега по същия параграф Руският футболен съюз най-много да бъде глобен още веднъж, и то ако съдията и делегатът са отбелязали въпросното пиротехническо средство в протокола.

В момента воденият от Леонид Слуцки отбор има равен и загуба. Само ако бие Уелс в последния мач, а Англия по същото време не загуби от Словакия, Русия може да е сигурна за 1/8-финалите.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
3
 
! Отговори
Хахото преди 7 години
И само като пример давам с клубни отбори: Манчестър Юнайтед и Ливърпуул. При мач между двата отбора тумба фенове на Юнайтед пеят подигравателни песни за трагедията в Хилсбъро, а тумба фенове на Ливърпуул пеят подигравателни песни за трагедията в Мюнхен. Да си видял да се бият на стадиона!? Тези, които ги пеят тези песни, си организират бой помежду си преди/след мача и си трошат главите. Но на стадиона по време на мача, останалите фенове си гледат мача спокойно, без притеснения за сигурността
31
2
 
9
 
! Отговори
Хахото преди 7 години
Кажи ми един мач, в който да не се обижда противниковият отбор от някаква тумба фенове? Било то клубен, било то национален. И химни се освиркват, и знамена се горят, и се обиждат, и всичко. Та, това е причина да влезеш в сектор и да биеш семейства с деца ли? Понякога русофилството ви е прекалено крайно и човек започва да се чуди руснаци ли сте, българи ли сте! А реално - на Майка ви Русия никога не й е пукало за вас!
30
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Хахото: *** смачкан, тия от острова взеха да викат какви ли не глупости по адрес на руснаците. Никоя себеуважаваща се нация нямаше да издържи тая НАгличанска провокация.
29
0
 
8
 
! Отговори
ksarax преди 7 години
Въпроса тук въобще не е за руснаците дали ще отпаднат. А затова какви са лицемери в Уефа. Или спазваш правилата или не. Те са се навели и се молят русия да отпадне за да не им се налага да правят нещо. Ако заслужават по правилата да ги гонят, ако не да не ги гонят.
28
7
 
5
 
! Отговори
Българо-славянин преди 7 години
Хамериканците, еврогейовете и *** се опиват всячески да попречат на великата слвянска Русия да спечели европейската титла.Най-добре е Русия да организира евроазийско европейско първенство, където да могат да участват само заслужили държавиРусия и Славянството над всичко
27
4
 
15
 
! Отговори
Хахото преди 7 години
Тук всички големи разбирачи, но не осъзнават едно - всички други националности се биха ИЗВЪН стадиона. Не че го одобрявам, но беше извън стадиона и се биха с други хора на същото ниво и склонни към агресия. Докато руснаците и те се биха извън стадиона, но се биха и НА стадиона като навлязоха в сектор, в който има и семейства, деца, жени и обикновени фенове. ТОВА не трябва да се толерира. И заради ТОВА наказват Русия - не заради ексцесиите около стадиона. Набийте си го в кратуните!
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците могат да бият само на вънка. На терена са смешни и безпомощни. Визи за всички турци и руснаци в Европа. Това са страни нямащи нищо общо с демократичните ценности.
25
7
 
12
 
! Отговори
Неутрален преди 7 години
Само не мога да разбера какво правят пияните *** на Европейско първенство?Да си ходят там на турнирчета със Северна Корея и Пакистан из Азия!
24
2
 
13
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Тия мелета ако ги бяха направили фенове на Албания или Турция тукашният кутевизъм щеше да вика, че джихадистите били разказали играта на евро.ейска европа, а те били предупреждавали. Сега обаче преливат от кеф и гордост, чак руснаците били "освободили" Марсилия.
23
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците биле такива онакива, Къде са ващите санородници-чалгаджии на европейското?Нещо не ги виждам по терените.
22
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 29И как го е отнесла Русия??? Има само предупреждение! Няма дори осъден фен за сега! Какво е отнесла? Една мижава глоба!
21
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди десетина години попаднах насред меле на англичани(не бяха запалянковци,но бяха пияни много)Млатиха се здраво...нито за секунда не съм си помислил,че може нещо да ми се случи.Не ме докоснаха...По това се различават цивилизованите хора от диваците,дето им викате братя...
20
11
 
22
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
Хайде свалете синьо-червено-белите очила. Русия ще бъде изхвърлена защото феновете и са *** и неграмотници. Англичаните може да са пияници и наркомани, но знаят, че ако се бият на стадиона ще има наказания. Чудилили сте се защо в Англия седят като на театър?
19
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Освен фенове руснаци, също и англичани, словаци, германци и украинци се млатиха, но незнайно защо само Русия ще го отнесе...
18
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да отпадат тея неможачи......всичката им работа такава...
17
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЛАВА РОССИИ !
16
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 21Другарю, в други ден ще протестираме срещу всички тези, които си изредил. Да не забравиш - среща пред паметника на Съветската армия.
15
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЛАВА РОССИИ !!!
14
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страна пасмина сте това путинофилите. Една безмозъчна агитка се сбива с друга също толкова безмозъчна, но вие пак намирате причина да подкрепяте едните, които дори не са българи. Какви всъщност по народност сте вие?
13
1
 
8
 
! Отговори
??? преди 7 години
Полицията е много зле ,десетки хиляди и не могат да се справят със 100- тина пияни гамени. Защото по телевизията не съм видял да покажат повече от 50-100 човека бягащи нагоре-надолу.

Спонсорирани публикации