Да откраднеш… олимпийския огън!

Полицията в Бразилия осуети необичайната кражба
24 юли 2016 10:32,
4
Да откраднеш… олимпийския огън!
Снимка: Reuters

Полицията в Бразилия осуети необичайна кражба – на Олимпийския огън.

Неизвестният крадец бил арестуван в опит да открадне горящата емблема на Олимпийските игри, които тази година ще се проведат в Рио де Женейро.

Опитът за кражба бе публикуван от видео портала G1, който успял да заснеме случката, информира БТА.На клипа се вижда как мъжът пробива кордона с охранители на 40-ия километър от парада в Сао Пауло, където премина щафетата с олимпийския огън.

Крадецът обаче бил повален моментално от полицаите и бил пратен в ареста.

Очаква се олимпийският огън да пристигне в Рио де Женейро на 4-и август. Ден по-късно пък ще бъдат открити летните олимпийски игри в града.

Освен с атаки от недоброжелатели и кандидати за собственици на олимпийския факел, в последните месеци организаторите трябваше да се справят също така с икономически и охранителни проблеми, както и със страхове от вируса Зика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
От не първа младост преди 7 години
До ДО МЛАДИТЕНали? Да можеше да се върне бай Тошо, та Олимпиадата да си пак като преди. Това ли искаш да ни кажеш?
3
1
 
0
 
! Отговори
ДО МЛАДИТЕ преди 7 години
По времето на СОЦА и Бай Тошо , Олимпиадата беше ГОЛЯМА Тръпка .Олимпийския Огън се палеше в Гърция и обикаляше ЦЕЛИЯ СВЯТ .Този огън се носеше пеша от спортисти , минаваше през Държавите и отиваше в Страната Домакин .Днес Олимпиадата е та.шак работа , организирана от частни заведения за бързо хранене .
2
1
 
3
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 7 години
Голям цирк са тези игри , и много ме кефи как ти ги продават , като начин за оправяне на икономиката хахаха , пример ни е Гърция , защото всичко се финансира от държавата - въпрос на престиж ,а печалбите се жънат от частните компании ...
1
0
 
4
 
! Отговори
Поправка преди 7 години
Юридически, това се нарича опит за грабеж, а не опит за кражба. Като е със сила е грабеж, като е потайно, тогава е кражба.