Турчин заплашва родна плувкиня преди Рио

Екатерина Аврамова тормозена от баща на конкурентка
Обновена: 31 юли 2016 07:43 | 31 юли 2016 07:41, Красимир Ангелов
128
Турчин заплашва родна плувкиня преди Рио
Снимка: Reuters

Грозни закани и заплахи се наложи да изтърпи българската състезателка по плуване Екатерина Аврамова, която се състезава за Турция. Плувкинята бе заплашвана от бащата на конкурентка в националния отбор на Турция, броени дни прези старта на Олимпийските игри в Рио, съобщава "24 часа", позовавайки се на турски издания.

В четвъртък Катя се е присъединила към лагера на националния отбор преди олимпиадата в хотел в Истанбул, където е трябвало да даде интервю. Преди започването му обаче се е стигнало до грозните сцени.

За лош късмет на нашето момиче се оказало, че хотелът е собственост на бащата на нейната най-голяма конкурентка в националния отбор - Халима Зерен, която остава втора на 200 м гръб в първенството на Турция след Аврамова. Това проваля плановете на турската състезателка за участие на олимпийските игри в Рио де Жанейро, които започват след броени дни.

Неуспехът на неговата щерка явно обаче е дошъл в повече на бащата бизнесмен, който се е нахвърлил словесно върху Аврамова по време на интервюто с обвинението, че е откраднала титлата и мечтата на дъщеря му. Според медиите е имало и псувни, етнически и ксенофобски обиди спрямо българката. Последвали и грозни заплахи към Аврамова за физическа саморазправа.

В крайна сметка българката е извикала полиция и е пуснала жалба срещу Зехи Зарен. Турската федерация по плуване вече излезе с декларация в защита на Аврамова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, чак пък никой. Стоичков ги харесва, Аврамова ги харесва.....пък тебе дето не ги харесваш не те знае никой
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
О умутла геберджексин.
17
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде Кате, намери си и ти едно турче и се спасявай.
16
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки индивид търси най-доброто за себе си за да се изяви. Турците и предоставят тази възможност. Ние какво предлагаме на родните спортисти?
15
21
 
24
 
! Отговори
гост преди 7 години
Не обиждайте плувкинята за това, че се състезава за Турция. Я погледнете колко футболисти от България се състезават за чужди нации, включително играят и в турски отбори. Така че, стига цинизми срещу момичето! Подкрепете го, защото друга нация би направила точно това. Много ни знаят устите.
14
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Булгааааар булгааааар ... бин сикиме, бак Истанбула!
13
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тюрк Белене гидер хем де Гери дьонер, бyлгapлap гидип ве калър.
12
2
 
20
 
! Отговори
Ха! преди 7 години
Бетер турска работа!
11
1
 
39
 
! Отговори
Гуфи преди 7 години
Не разбирам защо ни занимавате с драми около турските състезатели по плуване. В тази статия не разбрах България, българите и аз лично да сме засегнати по някакъв начин от инцидента, че да го блъскате като топ новина. Новината беше единствено когато Аврамова избра да се състезава за Турция, при положение че имаше не лоши съотборнички в БГ национала, имаше и оферта да се състезава за Великобритания(!), но турците ѝ давали повече пари и добри условия! Е сега да търпи.
10
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За турците няма разлика между ром и българин.
9
5
 
42
 
! Отговори
Калина преди 7 години
Ееее! Колко ще да е "родна" тази плувкиня, след като се състезава за Турция?Някак, нищо "родно" не намирам в нея.Всичко си е въпрос на избор, разбира се. Тя е избрала, вероятно по-доброто финансови условия. Така че, не тъжа за нея. Но заглавието на статията провокира и отприщва "езикът на омразата". След което Днес.бг ще ни трие коментарите.:)
8
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тия пусти пари какво ли не правят - никога не бих разрешил на дъщеря ми да плува за Турция.
7
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жена с име Екатерина, да се състезава за Турция си е национално предателство! Добре, че предците и немогат да видят до къде са се изродили нещата за няколко поколения!
6
6
 
52
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 7 години
А нашето .урве що чини у Турция.А, състезава се за Турция. Значи сама е решила да стане турски гражданин. Това е вътрешно турски проблем, не знам какво нас трябва да ни интересува. Нито въпросното .урве да се нарича наше момиче. То вече е тяхно, и само си го е избрало.
5
5
 
46
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Проблема е, че наистина са племе ... а и са си с промити мозъци ... дано само Чичо Сам и Путн да озъптят ЕД, че иначе лошо. Нали видяхте ка "народа" кла собственит си деца по време на така нареченият преврат. Да войничетата са им деца !!!
4
7
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що ли не мога да изпитам съчувствие към тази .........?
3
5
 
59
 
! Отговори
Хм.. преди 7 години
Как е възможно да се казваш Екатерина и да се състезаваш за "Турция"? Фередже носи ли въпросната Екатерина?
2
6
 
22
 
! Отговори
ined преди 7 години
И к'во от това?
1
3
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се състезава за цивилизована държава и няма да я заплашват.