Часове преди старта в Рио: Над 100 руснаци са аут

271 руснаци от 386 окончателно бяха допуснати
5 авг 2016 08:50, Мария Захариева
10
Часове преди старта в Рио: Над 100 руснаци са аут
Снимка: Reuters, архив

271 руснаци от 386 окончателно бяха допуснати до олимпиадата в Рио, реши тричленката на МОК.

Всъщност всички решения на международните федерации по отделните спортове са потвърдени. Решението вече е в руския олимпийски комитет, който да завърши процедурата по участието на одобрените спортисти.

МОК взе решение да предостави на международните федерации по отделните видове спорт решението дали да бъдат допуснати руски спортисти до олимпиадата след разкритията за употреба на допинг в руския спорт.

Международната боксова федерация АИБА направи индивидуални анализи на досиетата на 11-те руски боксьори с квоти за Рио 2016 и даде зелена светлина за участието им на олимпиадата. Русия има 9 представители в боксовия турнир при мъжете и 2 при жените.

Русия ще участва с пълни отбори в олимпийските състезания и по гребане, таекуондо и джудо. Това стана ясно, след като от световните федерации и в тези спортове разрешиха на спортистите от страната със спечелени квоти да се включат в Игрите в Рио 2016. Русия има спечелени 3 квоти за турнира по таекуондо, 6 по гребане и 11 по джудо.

Сигурно е, че олимпийските игри ще преминат без участието на лекоатлети под флага на Русия. Последните надежда на руските атлети угаснаха, когато Спортният арбитражен съд в Лозана (CAS) отхвърли жалбата им срещу наказанието, наложено от Международната федерация по лека атлетика (IAAF).

МОК реши, че няма да допусне до олимпиадата в Бразилия и всеки руски спортисти, който е наказван за употреба на допинг, независимо дали наказанието му е изтекло.

Останалите трябваше да представят доказателства, че са "чисти", за да убедят отделните федерации да позволят участието им в Рио де Жанейро.

Още спортни новини четете в Gol.bg


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
8
 
! Отговори
ивчо преди 5 години
таз олимпиада ще е интрресна колкото нашето миналогодишно футболно първенство..
8
24
 
5
 
! Отговори
Бойко преди 5 години
Руснаците са *** и не са славяни.........Ленин не им е написал азбуката........Без допинг немогат!!?! Имат даже Идоли! Да споменавам ли 10 те божи заповеди и да подчертая ли втората!?!? Иначе руското джудже е най-голямото джудже в света. Ура другари.....
7
2
 
28
 
! Отговори
хм преди 5 години
Фелпс сигурно заради фреш от портокал спечели 8 медала, или пък Болт...
6
2
 
33
 
! Отговори
кк преди 5 години
А защо просто не направят тестове на всички? Сигурен съм, че и доста неруснаци ще дадат полож. тестове. Всеизвестно е, че и американците ''зобят'', но обикновено нови субстанции, които още не са забранени. Това не прави ''зобенето'' по-честно. Най-големият им колоездач например призна, че със ''зоб'' е спечелил последните си 7-8 титли. Американският отбор обаче е цял и непокътнат в РиоТвърде много политика има в спорта и МОК не е изключение.За фармацията в спорта - тя е повсеместна - голямото надлъгване.
5
2
 
27
 
! Отговори
хм преди 5 години
Надявам се да дойде ден, в който Антидопинговата комисия вече не се управлява от САЩ. Тогава да включат това, с което се зобат "чистите" американци и американки. Тогава да отворят всички проби на американски спортисти и да видим колко са "чисти и неопетнени". А не да ми разправят анаболни чудовища като сестрите Уилямс например как са чисти като сълзици... А да го отнасят всички от бившия Източен блок, в т.ч. и ние!!!
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лов на вещици.
3
2
 
26
 
! Отговори
Калина преди 5 години
Спортът, в частност сега олимпиадата, се превърнаха в политика!И спортистите в разменна монета.Да, санкции за спортисти, употребявали допинг, трябва да има. Но санкциите не трябва да са избирателни към определен "враг", а към всички!(За пример: такъв скандал гърмя за американския олимпийски комитет, укривал положителни проби). И?????
2
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да видим сега какви ще са опорните точки? Пак ли старата плоча - "сорсоиден заговор против православието и славяните"?
1
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До това доведоха болните амбиции на едно джудже! Жалко за спортистите!